Ford Ranger a ajuns la cea de-a patra generație – VIDEO

Autor: Mihai Morcovescu 24 nov. 2021 Știri auto

Americanii de la Ford au prezentat cea de-a patra generație Ranger, cel mai bine vândut pickup off-road la nivel global. Modelul a fost dezvoltat în colaborare cu divizia Ford Australia și este prezentat drept „cel mai inteligent, mai versatil și mai capabil Ranger de până acum”.

Noul pick-up propune un design regândit, un interior superior generației anterioare, precum și o gamă generoasă de motorizări diesel.

adoptă un design mai îndrăzneț comparativ cu predecesorul său, ale cărui linii amintesc de modelele Maverick și F-150. La partea frontală se distinge o bară dublă transversală care „stă” pe grila redesenată și care conectează farurile noi în formă de litera C cu tehnologie Matrix LED.

La partea posterioară, care a fost și ea revizuită, se remarcă un set nou de stopuri și haionul redesenat pe care tronează inscripția proeminentă Ranger. De asemenea, noul Ranger are o nouă bară de protecție care incorporează trepte pentru un acces facil în benă.

Interior high-tech

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Unul dintre cele mai importante detalii ale noului Ranger îl reprezintă bena, care a crescut cu 50 de milimetri datorită ampatamentului mai mare cu 50 de milimetri. Spațiul de încărcare are acum un nou design și este dotat cu un sistem suplimentar de prindere a încărcăturii.

Totodată, haionul poate fi folosit acum și pe post de banc de lucru, în el fiind integrate o riglă și buzunare de prindere pentru a putea măsura, prinde și tăia materialele de construcție. Pe timp de noapte, bena oferă iluminare și un sistem de camere video 360 de grade. Supensia spate a fost modificată pentru a oferi un plus de confort.

Cabina noului Ford Ranger este high-tech, beneficiind de un instrumentar de bord complet digital și un sistem de infotainment SYNC4 cu ecran tactil poziționat central, ce va fi oferit în două versiuni: de 10,1 sau de 12 inch. Clienții vor avea posibilitatea să efectueze mai multe acțiuni de la distanță prin intermediul aplicației mobile Ford Pass.

Cinci versiuni de motorizare

La capitolul motorizări, noul Ford Ranger va fi oferit în patru variante de motorizări diesel: un V6 de 3,0 litri, unul de 2,0 litri cu o singură turbină și două versiuni de putere și încă o unitate de 2,0 litri, dar twin-turbo, ce va fi oferită într-o singură variantă de putere. De asemenea, noul pick-up va fi oferit și cu un benzinar EcoBoost de 2,3 litri cu patru cilindri.

Variantele de motorizare și opțiunile de transmisie vor varia în funcție de piață. Ford Ranger 2022 va fi oferit cu trei cutii de viteze diferite, una manuală cu șase trepte și două automate: cu șase rapoarte și alta robotizată cu zece trepte.

Noul Ford Ranger va intra în producție anul viitor la fabricile din Thailanda și din Africa de Sud anul viitor. Comenzile pentru Europa vor debuta spre sfârșitul anului viitor, în timp ce livrările vor începe în prima parte a anului 2023.

VIDEO

Sursa: Ford

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide