Ford a prezentat noul Tourneo Connect: Schimbare radicală a designului interior

Autor: Cristian Agatie 12 oct. 2021 Știri auto

Ford a prezentat noul Tourneo Connect, care marchează o schimbare radicală a designului interior. Noul model devine astfel primul Ford care dispune de o planșă de bord cu ecran central integrat.

Intră în Galeria FOTO

Ford a prezentat cu ceva timp în urmă primele detalii despre viitoarea generație a sistemului de infotainment, SYNC 4. Iată că primul model care beneficiază de noutățile introduse de aceasta este noul Tourneo Connect. Totuși, este cel puțin ciudat că în comunicatul de lansare nu apare nici măcar o dată cuvântul SYNC. În locul acestuia, Ford vorbește în termeni umani, ca „ecrane”, „navigare online” și doar ocazional aruncă termeni comerciali, ca FordPass Connect sau FordPass Pro.

Rivalul american al lui Volkswagen Caddy, care va fi disponibil în România din primăvara anului viitor, rămâne același vehicul polivalent, care va putea fi folosit în același timp pentru muncă și familie. Două versiune de ampatament vor fi disponibile, precum și patru niveluri de echipare, despre care Ford promite că sunt generoase – Trend, Titanium, Sport și Active. Cireașa de pe tort este pachetul de sistem de asistarea a conducerii, care include nu mai puțin de 19 funcții de asistare a șoferului.

Ford a prezentat noul Tourneo Connect: Adio motoare cu trei cilindri

În afara de gama de motorizări care nu mai include motorizări cu trei cilindri, Ford dotează Tourneo Connect, în premieră, cu un sistem de tracțiune integrală (exclusiv pe motorizarea diesel de 2,0 litri/122 CP). De asemenea, motorizarea pe benzină de 1,5 litri/114 CP poate fi comandată și împreună cu cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj. O a doua unitate diesel, de 2,0 l/102 CP va fi, cel mai probabil, calul de povară al gamei.

Interiorul lui Ford Tourneo Connect oferă șapte locuri indiferent de versiunea de ampatament. Atunci când nu sunt utilizate, al doilea și al treilea rând de scaune pot fi pliate, culcate sau îndepărtate pentru a crea o zonă spațioasă de încărcare pentru echipamentele de lucru sau sportive. Scaunul pasagerului din față se pliază plat pentru a permite transportarea în siguranță a obiectelor cu lungimea de până la 3 metri.

Cu scaunele din al doilea și al treilea rând înlăturate, Tourneo Connect oferă până la 3,1 m3 volum de încărcare în modelele L2 (ampatament extins) și 2,6 m3 în modelele L1 (ampatament normal).

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide