Compania care amână revenirea angajaţilor săi la birouri. Gigantul auto are o fabrică și în România

Autor: Marius Vișan 26 aug. 2021 Știri auto
Compania care amână revenirea angajaţilor săi la birouri. Gigantul auto are o fabrică și în România

Ford amână revenirea majorităţii angajaţilor săi la birouri până în ianuarie 2022. Compania auto analizează încă dacă să îi oblige pe angajaţii săi să se vaccineze împotriva Covid-19.

Ford se alătură unui număr tot mai mare de mari angajatori care întârzie planurile de redeschidere a birourilor, pe măsură ce varianta Delta a coronavirusului străbate multe ţări în care producătorul de automobile îşi desfăşoară activitatea.

Grupul a anunţat că majoritatea lucrătorilor în birouri din America de Nord, America Latină şi restul pieţelor internaţionale nu vor reveni la birouri înainte de luna ianuarie, scrie News.ro.

Grupul nu a decis încă să se alăture angajatorilor şi agenţiilor guvernamentale care solicită lucrătorilor să se vaccineze împotriva coronavirusului, a declarat Kiersten Robinson, directorul Ford pentru resurse umane.

Ford reevaluează planurile de revenire la muncă la fiecare trei până la patru luni

Ford a solicitat vaccinarea angajaţilor care călătoresc la nivel internaţional în interes profesional.

Robinson a declarat că grupul încă evaluează dacă este adecvat p obligativitate mai lară, cum ar răspunde angajaţii şi cum ar fi adaptată cerinţa de vaccinare în diferite ţări.

Ford a instituit obligativitatea purtării măştii şi alte politici pentru a limita răspândirea infecţiilor cu coronavirus în fabricile şi locurile de muncă în care angajaţii nu pot lucra de la distanţă.

Odată ce angajaţii Ford care pot lucra de la distanţă se întorc la birouri, mulţi vor face acest lucru doar cu jumătate de normă, iar Ford a spus că intenţionează să reconfigureze multe birouri pentru aranjamente de lucru hibride.

Lucrătorii care îşi pot face treaba prin videoconferinţă şi conexiuni la internet ar putea obţine un nou avantaj odată cu redeschiderea birourilor. Producătorul auto a declarat că va permite angajaţilor să lucreze de la distanţă până la 30 de zile pe an din ţara lor de origine, fără a fi obligaţi să se prezinte la un sediu Ford.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide