Ford Puma ST la Testul Elanului. Cum s-a descurcat cea mai puternică mașină construită în România?

Autor: Elena Luchian 18 aug. 2021 Știri auto

O mașină construită în România, mai tare decât Porsche Cayenne Turbo S și Mercedes-AMG A 45 S la Testul Elanului. Este vorba despre Ford Puma ST, cel mai puternic și mai rapid model care vede lumina zilei în țara noastră.

GALERIE FOTO

Prima probă la Testul Elanului s-a desfășurat la o viteză de 79 km/h. A fost o tentativă ratată doar pentru că cel aflat la volan nu cunoștea reacțiile mașinii. A fost suficient pentru el să-și dea seama că Puma ST poate mai mult. Astfel că, în loc să reducă viteza de test, a accelerat. Ford-ul construit la Craiova a reușit să parcurgă circuitul la o viteză de 81 km/h fără să atingă vreunul dintre jaloane. Nu este o performanță record, spun spaniolii de la km77.com, care au testat mașina. Dar este foarte aproape de cel mai bun rezultat înregistrat până la această oră. Ford Puma ST se poziționează clar în fața unor modele precum Mercedes-AMG A45 S sau Porsche Taycan Turbo S.

Cu un șasiu proiectat pentru un comportament sportiv în viraje, mașina este echipată și cu anvelope foarte bune, Michelin Pilot Sport 4S, care asigură o aderență exemplară. Modelul este agil și stabil la manevre bruște. Îl ajută suspensia rigidă și direcția foarte bună.

La viteză mai mare, de 83 km/h, Ford Puma ST a ajuns pe trei roți. Este o reacție deloc îngrijorătoare, susțin spaniolii, care remarcă faptul că este o reacție tipică mașinilor din acest segment.

Toate manevrele au fost realizate în modul de rulare Normal.

La proba de slalom, cel aflat la volan a încercat și modul Sport, iar Puma ST a avut tendința de a subvira, iar ESC-ul (Controlul Electronic al Stabilității) a intervenit tardiv. Mașina a devenit mult mai stabilă în modul Normal de rulare.

Despre Ford Puma ST

Ford Puma ST este pus în mișcare de un motor de 1,5 litri pe benzină, care se regăsește și sub capota lui Fiesta ST.

Unitatea dezvoltă 200 de cai putere și face mașina să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 6,7 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 220 km/h.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide