Ford anunță un milion de vehicule produse în România – VIDEO

Autor: Marius Vișan 17 dec. 2021 Știri auto

Versiunea de competiție a modelului M-Sport Ford Puma Hybrid Rally este prezentată într-un videoclip ce marchează autovehiculul cu numărul 1 milion care iese de pe liniile de producție ale uzinei din Craiova.

Filmat în întregime la fabrica Ford din Craiova, video-ul îi prezintă atât pe pilotul M-Sport Ford World Rally Team (WRT)- Adrien Fourmaux ,cât și pe o parte din angajații fabricii de producție de vehicule de la Ford Craiova.

Prezentat anterior sub formă de prototip la ediția din 2021 a Goodwood Festival of Speed din Marea Britanie, modelul M-Sport Ford Puma Rally marchează prima incursiune a Ford în motorsportul electrificat, la nivel global. Mașina urmează să își facă debutul competitiv în cursa de deschidere a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC), respectiv la etapa de la Monte Carlo, din ianuarie 2022.

VIDEO

Pilotul M-Sport WRT Adrien Fourmaux a realizat cascadoriile și a condus mașina pe rampele și platformele construite de inginerii Ford din cadrul fabricii. Totodată, angajații Ford și-au folosit măiestria pentru „a da viață” roboților de pe liniile de asamblare.

Fiecare actor care apare în film este un angajat Ford, iar cei care vizionează acest video pot găsi, de asemenea, diferite surprize plasate strategic în videoclip.

Autovehiculul cu numărul 1 milion produs la uzina este un model Puma ST Line

Autovehiculul cu numărul 1 milion produs la uzina din Craiova este un model Puma ST Line, în culoarea Desert Island Blue, propulsat de un motor EcoBoost Hybrid de 155 CP.

Ford a atins acest important reper de producție la 12 ani după ce a fabricat primul său vehicul în România, în 2009. Înainte de a începe producția Puma în 2019, la fabrica din Craiova au mai fost asamblate modelele Transit Connect, inovatorul B-Max, precum și modelul EcoSport care este în continuare produs aici alături de Puma.

În plus, la începutul acestui an, compania Ford a confirmat că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor în 2023 la uzina din Craiova, model care va beneficia inclusiv de o versiune complet electrică ce va debuta în 2024. Acesta va fi primul model de volum complet electric produs vreodată în România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide