Ford anunță demararea livrărilor în Europa la autoutilitara electrică E-Transit

Autor: Mihai Morcovescu 08 apr. 2022 Știri auto

Ford Pro anunță că primele unități E-Transit sunt gata pentru a fi livrate în Europa de la unitatea de producție Otosan din Kocaeli (Turcia). Până în momentul de față numărul de comenzi depășește 5.000 de unități pentru vehiculul utilitar electric.

Ford a primit peste 5.000 de comenzi pentru noul E-Transit

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul E-Transit este versiunea complet electrică a celei mai bine vândute autoutilitare Ford. Vehiculul comercial poziționează compania în fruntea segmentului în această regiune. Modelul oferă viitorilor clienți un set cuprinzător de soluții software, de încărcare, de service și de finanțare.

Autoutilitarea cu emisii zero are un nivel ridicat de competitivitate, sarcină utilă, putere și alegere a tipurilor de caroserie. Noul E-Transit permite electrificarea flotei operatorilor europeni, care își vor putea spori productivitatea cu ajutorul soluțiilor de încărcare, telematică și de service oferite de Ford Pro.

Durabilitatea vehiculelor E-Transit a fost deja testată în centrele de înaltă tehnologie din lume, rezultatele fiind excelente. Ford desfășoară în prezent un program pentru anumiți clienți în care sunt implicate 60 de modele E‑Transit. Acestea au diferite tipuri de caroserie și sunt utilizate pentru activitatea cotidiană în țări precum Franța, Germania, Italia, Olanda, Norvegia și Marea Britanie.

Acum, producătorul american de automobile anunță că primele exemplare E-Transit sunt gata pentru a fi livrate clienților din Europa. Livrările vor fi făcute de la fabrica Ford Otosan din orașul turc Kocaeli.

Până acum, s-au primit peste 5.000 de comenzi pentru E-Transit. De altfel, pentru a satisface cererea tot mai mare pentru modelele sale electrice, compania turcă investește două miliarde de euro în această uzină. De asemenea, angajează circa 3.000 de persoane pentru a crește capacitatea de producție a noului E-Transit, dar și pentru următoarea generație de modele Transit Custom.

Ford va continua procesul de electrificare a modelelor Transit. Astfel, în următorii doi ani, alături de E-Transit vor apărea alte patru modele complet electrice din gama Transit. Oficialii Ford și-au propus să devină marcă 100% electrică până în 2035 în Europa.

Sursa: Ford

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide