Ford ar putea produce 100.000 de SUV-uri pe an la Craiova

Autor: Iulian Dnistran 26 iun. 2014 Știri auto

Planul de vânzări al constructorului american Ford readuce în atenţia publică posibilitatea producerii modelului EcoSport la fabrica din Craiova, alături de monovolumul compact B-Max, scrie Ziarul Financiar.

„Până în 2018 ne vom tripla vânzările de SUV-uri comparativ cu cele 90.000 de unităţi livrate din modelul Kuga anul trecut. Diferenţa până la 270.000 de unităţi va fi acoperită de o combinaţie de trei modele – Kuga, noul Edge şi EcoSport”, a declarat Roelant de Waard, vicepreşedinte Ford Europa, responsabil de marketing şi vânzări.

Micul EcoSport are la bază platforma citadinei Fiesta

„Ford Kuga va rămâne best-seller-ul şi va depăşi cu mult pragul de 100.000 de unităţi şi tot la un volum de peste 100.000 de unităţi va ajunge şi EcoSport”, a adăugat De Waard.

Conform Ziarului Financiar, care citează surse apropiate uzinei de la Craiova, pragul pe care un model trebuie să-l treacă pentru a fi construit local, şi nu importat de pe alt continent, este de 60.000 de unităţi vândute anual.

În esenţă, dacă vânzările modelului EcoSport se vor ridica la nivelul preconizat de Roelant de Waard, mini-SUV-ul Ford are şanse foarte mari să fie produs la Craiova, alături de modelul B-Max.

Citeşte mai multe pe Ziarul Financiar.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide