Ford Bronco, transformat în mașină de intervenții pentru pompierii americani

Autor: Adrian Somai 30 iun. 2023 Știri auto

După o absență de aproximativ 25 de ani, Ford Bronco a revenit în gama producătorului american, spre entuziasmul pasionaților auto. După o perioadă în care a fost disponibil doar pe piața din America de Nord, Ford s-a ținut de promisiune și a adus noul său SUV și în Europa, acum fiind disponibil și în România.

Americanii au transformat recent un exemplar Bronco într-o mașină specială de intervenții care va deservi pompierilor din zone greu accesibile. Mai exact, este vorba despre o colaborare între Ford și specialiștii de la Darley, o companie care se ocupă cu dezvoltarea vehiculelor de intervenție pentru pompieri. Exemplarul transformat în mașină de intervenție urmează să fie donat unui parc national din New Mexico, Statele Unite ale Americii.

Ținând cont de faptul că va avea o întrebuințare specială, modelul Bronco a suferit câteva transformări importante. Spre exemplu, mașina a primit o suspensie înălțată și un set nou de anvelope de teren cu diametru de 35 de inci. În plus, potrivit Motor1, mașina va fi echipată cu sisteme avansate de telecomunicații, printre care și un sistem care poate recepționa semnalele video emise de drone.

Ford Bronco poate fi comandat și în România

Pe piața europeană, Ford Bronco este disponibil în două versiuni: Outer Banks și Badlands. Ambele variante vin echipate cu motorul V6 EcoBoost cu o capacitate de 2.7 litri, care produce 335 de cai putere și un cuplu maxim de 563 Nm. Mașinile vor primi transmisia automată cu 10 trepte în standard.

În standard, noul Ford Bronco primește faruri și stopuri full LED, ecran central cu diagonală de 12 inch, care rulează SYNC 4 și oferă conectivitate Android Auto sau Apple CarPlay, suita de sisteme de siguranță Ford Co-Pilot 360 și pilot automat adaptiv. În România, Ford Bronco are un preț de pornire de 79.400 de euro, cu toate taxele incluse.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide