Cum arată mașina Ford de 440 de cai putere care nu va fi construită niciodată la uzina din Craiova. VIDEO

Autor: ProMotor 08 mai 2020 Știri auto

Aceasta este mașina Ford de 440 de cai putere care nu va fi construită niciodată la uzina din Craiova. Este vorba despre un Ford Focus RS tunat.

GALERIE FOTO

Ford Focus RS Mk3 vine standard cu 350 de cai putere și un cuplu maxim de 440 Nm, produși de motorul EcoBoost de 2,3 litri. O transmisie manuală cu șase trepte livrează cuplul către toate cele patru roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală Ford Performance cu control dinamic al vectorului de cuplu de torsiune.

Cel aflat la volan poate alege una dintre modurile disponibile la bord: Normal, Sport sau Pista, care reglează caracteristicile sistemului de tracțiune integrală, ale amortizoarelor, ale sistemului de direcție și comportamentul motorului. Fiecare dintre cele trei setări modifică și coloana sonoră produsă de motor.

Opțional, Ford Focus RS poate fi echipat cu diferențial mecanic cu alunecare limitată pe puntea față.

De 4,7 secunde are nevoie mașina în versiune standard pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h, iar viteza sa maximă este de 226 km/h.

Dar unii șoferi consideră că nu este suficient. Astfel, a venit pe lume Ford Focus Mk3 cu 440 de cai putere și 620 Nm, echipat cu evacuare Milltek. În această versiune, compacta este un atac direct la Mercedes-AMG A 45 4MATIC+ cu 421 de cai putere, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde.

Ultimul show

Pentru Ford Focus RS este ultimul show. Actuala generație, Mk3, nu va mai primi o versiune RS. Ford își va canaliza resursele către dezvoltarea unor modele mai profitabile și către reducerea nivelului de dioxid de carbon la nivelul întregii game. RS ar fi respectat noile norme tot mai stricte privind emisiile doar cu un sistem de propulsie hibrid.

Versiunea ST a lui Focus însă, rămâne în cărți.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide