Ce mașină își cumpără Ludovic Orban? Premierul a vizitat uzinele Ford și Dacia

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri auto

Ludovic Orban a vizitat uzinele Ford de la Craiova și Dacia de la Mioveni, care au reluat recent producția. Premierul a anunțat că intenționează să-și cumpere o mașină în curând.

GALERIE FOTO

Ludovic Orban a făcut turul uzinei Ford de la Craiova, ajungând apoi și la Mioveni, la uzina Dacia. Centrul de producție de la Craiova și-a redeschis porțile începând cu data de 4 mai, după aproximativ o lună și jumătate în care activitatea a fost suspendată din cauza pandemiei de coronavirus. În această perioadă, cei 6.000 de angajați ai uzinei s-au aflat în șomaj tehnic, primind 78% din salariu.

Angajații Dacia din cadrul Uzinei Mecanice și Șasiuri și din cadrul diviziei Presaj au revenit la muncă pe 21 aprilie. Colegii lor din celelalte departamente s-au întors la lucru pe 4 mai. În perioada în care s-au aflat în șomaj tehnic, angajații Dacia au primit 85% din salariu.

Conștient că întreaga industrie auto va suferi efectele pandemiei, premierul îi sfătuiește pe români să achiziționeze mașini construite în România.

„Recomand românilor să cumpere maşini fabricate în România. Mai mult decât atât, consider că epidemia nu trebuie să creeze motive ca să nu-ţi cumperi maşini, ci dimpotrivă, chiar şi în condiţiile epidemiei, mai degrabă trebuie să-ţi cumperi maşini. Le recomand să-şi cumpere maşini pentru că în maşina ta eşti în siguranţă din punct de vedere epidemiologic”, a declarat Orban la Craiova.

Premierul le-a recomandat și instituțiilor, și companiilor care activează în țara noastră să se orienteze către mașini fabricate aici.

Orban dezvăluie că are în plan înlocuirea mașinii personale, care este – spune acesta – “cam veche”, cu o mașină nouă produsă în România. Astfel, singurele opțiuni pentru premier sunt modelele Dacia Logan, Dacia Sandero și Dacia Duster, care văd lumina zilei la Mioveni, sau Ford EcoSport și Ford Puma care ies de pe liniile de asamblare de la Craiova.

Câteva ore mai târziu, la Mioveni, Orban a dezvăluit: “La mine în familie, părerile sunt împărțite. Un membru al familiei preferă o mașină Ford, celălalt preferă Duster-ul. Eu prefer să nu spun ce preferințe am.”

Promisiunile premierului

Ludovic Orban le-a promis reprezentanților uzinelor Dacia și Ford măsuri de susținere pentru revenirea la normal a sectorului auto.

Industria auto aduce 10% din produsul intern brut și reprezintă 14% din exporturile românești.
Comentarii
Inchide