Ford dedică Europei ediţia specială Vignale pentru Mondeo

Autor: Andrei Ştirbu 22 apr. 2015 Știri auto

În timp ce la Shanghai 2015 a prezentat noul Taurus, Ford le-a pregătit europenilor în căutare de „ceva mai mult” un pachet special pentru Ford Mondeo, denumit Vignale. În cazul în care îţi sună cunoscut numele, da, are istorie în compania Ford – carosierul Vignale a fost cumpărat, alături de Ghia, de către brandul american în 1973.

„Ceva mai mult” înseamnă, în cazul lui Mondeo Vignale, un interior cu finisaje de top, tapiţerie din piele decupată cu laserul şi cu cusături „smoching”, cu scaunele din faţă multi-contur şi cu funcţie de masaj. Nu doar că este mai confortabil, însă este şi mai silenţios, habitaclul fiind mai bine antifonat şi dispunând de sistemul Active Noise Cancellation – care „anulează” zgomotul produs de motor prin emiterea unor unde cu ajutorul sistemului audio. Aşa cum era de aşteptat, în materie de siguranţă şi infotainment, Vignale Mondeo bifează tot ce are Ford de oferit, inclusiv un sistem audio Sony cu 12 difuzoare.

Şi exteriorul iese în evidenţă, Vignale Mondeo remarcându-se prin nuanţe de vopsea pe care nu le găseşti disponibile pentru celelalte versiuni. Ornamentele cromate şi desingul jantelor de 18 inci au, de asemenea, rolul de a-i sublinia caracterul special. 

Sub capotă, Vignale Mondeo poate avea fie motorul EcoBoost de 2,0 litri, cu 240 CP, fie dieselul de 2,0 litri (cu 180 sau 210 CP), fie un ansamblu propulsor hibrid, cu 187 CP. Desigur, experienţa achiziţiei unui Vignale Mondeo nu constă doar în ceea ce oferă maşina, ci şi în serviciile anexe corelate cu aceasta. Şi nu vorbim aici neapărat de oamenii care finisează manual maşina, la Centrul Vignale din Valencia – cât de cool e asta, apropo? 

Clienţii Vignale vor avea un „manager de relaţie” şi vor dispune de un serviciu de asistenţă telefonic 24/24 şi o aplicaţie-companion. Şi procesul de achiţie în sine va fi o experienţă deosebită – pentru Vignale Mondeo (şi pentru Mustang) Ford pregăteşte sedii dealership aparte, care vor dispune de Vignale Lounges, locul unde te vei simţi cu adevărat special că intri în posesia unei versiuni cu adevărat speciale. Şi scumpe. 

Nu s-au declarat preţurile pentru România, însă aşteaptă-te la o etichetă de preţ apropiată de cea a unui Mustang Coupé 2.3 EcoBoost. Putem să presupunem fără să părem deplasaţi că oamenii din centrul Vignale nu vor fi ocupaţi doar cu Mondeo. Cum vi s-ar părea un monovolum S-Max mai posh…?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide