Ford deschide o nouă fabrică de autovehicule electrice în Germania. Este prima uzină cu emisii zero de carbon a constructorului american

Autor: Robert Pindic 12 iun. 2023 Știri auto

Ford a inaugurat Centrul de Vehicule Electrice din Köln, o fabrică dedicată producției de autoturisme electrice. Aceasta este prima uzină Ford neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Pentru mai bine de 90 de ani, fabrica de la Köln a fost una dintre cele mai eficiente uzine Ford, producând peste 18 milioane de mașini. Printre modelele emblematice produse în trecut la această uzină se numără Ford Model A, Taunus, Capri, Granada și Fiesta. Iar acum, constructorul american trece la următorul pas în dezvoltarea unei societăți neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Ca parte a unei investiții de 2 miliarde de dolari, Ford și-a transformat istorica fabrică de autovehicule din Niehl, Köln, într-un centru de producție a autovehiculelor electrice: „Centrul EV din Köln marchează începutul unei noi ere pentru Ford în Europa”, a declarat Martin Sander, directorul general al Ford Model e din Europa. „Redefinim încă o dată producția de automobile, implementând tehnologii avansate pentru a construi vehicule complet conectate, definite prin software, care să răspundă cererii clienților noștri de mobilitate cu emisii zero.”

Noul Ford Explorer va fi primul autovehicul fabricat la centrul EV

Fabrica de 125 de hectare este dotată cu o linie de producție nouă, alături echipamente de ultimă generație pentru asamblarea bateriilor și pentru automatizarea procesului de producție a autoturismelor. Ford susține că aceste utilaje vor permite o capacitate de producție anuală de peste 250.000 de vehicule electrice. Aceste echipamente moderne vor contribui de asemenea la reducerea consumului de energie, cât și la eliminarea emisiilor de carbon.

Nu de mult Ford a anunțat lansarea unei versiuni electrice a modelului Explorer. Acesta este al patrulea vehicul electric produs de constructorul american și va fi primul model fabricat în noua uzină de la Köln. SUV-ul electric va fi urmat de un al doilea vehicul electric, anume un crossover sport, așa cum anunță Ford.

Emisii zero de carbon până în anul 2035

Ford s-a angajat să obțină neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon în întreaga sa rețea europeană de uzine, logistică și furnizori direcți până în anul 2035. Centrul EV din Köln reprezintă primul pas către îndeplinirea misiunii Ford.

„Centrul EV din Köln, neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, este un exemplu de vârf în industria auto pentru tranziția de la producția auto tradițională la producția de vehicule electrice”, a concluzionat Sander. „Instalațiile și procesele au fost proiectate de inginerii noștri pentru a maximiza eficiența și a minimiza impactul asupra mediului, ajutând Ford să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în Europa și susținând planul nostru global de decarbonizare.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford, elements.envato.com


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide