Ford a dezvăluit noul Explorer complet electric. SUV-ul a fost desenat de un român – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 mart. 2023 Știri auto

Ford a dezvăluit noul său SUV complet electric. Noul Ford Explorer a fost desenat de un român și va fi produs în Europa. SUV-ul electric folosește platforma MEB de la Volkswagen.

Noul Ford Explorer este aici, iar acum a luat forma unui SUV complet electric. Proiectat, desenat și construit în și pentru Europa, noul Explorer va concura cu modele precum Hyundai Ioniq 5 sau noul Jeep Avenger. Producția sa va lua startul începând cu jumătatea acestui an, la fabrica Ford din Köln, Germania.

Ford Explorer este bazat pe platforma MEB de la Volkswagen, platformă pe care o împarte cu modele precum Volkswagen ID.3 sau ID.4. Conform publicației Autocar, noul SUV electric de la Ford va putea fi comandat în trei configurații. Cea mai slabă dintre ele va avea un singur motor electric montat pe puntea spate, care va furniza 170 CP. Configurația de mijloc va avea tot un singur motor montat pe puntea spate, dar va avea o putere de 286 CP. Cea mai puternică versiune dintre cele trei va fi echipată cu două motoare electrice, fapt care îi va conferi tracțiune integrală, puterea maximă fiind de 340 CP. Ford nu a oferit detalii despre capacitatea bateriei, însă spune că mașina se va putea încărca rapid de la 10% la 80% în doar 25 de minute. De asemenea, companie țintește o autonomie maximă de 500 de kilometri.

Noul Ford Explorer a fost desenat de un român

Designul exterior al noului Explorer este clar diferit față de cel al celorlalte modele construite pe platforma Volkswagen MEB. Are proporții mai rectangulare, lucru care ne aduce aminte de vechiul Explorer, chiar dacă noul model este mai scurt cu aproximativ 50 de centimetri. Potrivit designerului senior Liviu Tudoran, omul care s-a ocupat de aspectul exterior al noului SUV: „proporțional, silueta minimalistă și verticală în două nivele a noului Explorer face din acesta o relație evidentă dintre Explorer și alte simboluri Ford de pe piața americană, Bronco și F-150, dar echipa de design a folosit „toate trucurile din carte”, a declarat Liviu pentru Autocar.

Mașina are linii precise, suprafețe verticale și blocuri optice LED legate între ele de ornamente negre, pe care scrie mare: Explorer.

Interiorul se axează pe practicabilitate

La interior, Ford a încercat să maximizeze spațiul. Între scaunele din față există o consolă centrală spațioasă, cu o capacitate de 17 litri, despre care Ford spune că poate fi folosită pentru a depozita obiecte mari, cum ar fi un laptop. Spațiul portbagajului este de 470 de litri cu toate locurile la locul lor.

Ford pune un accent mare pe ușurința în utilizare, iar acest lucru se regăsește și la bordul noului Explorer, acolo unde ecranul tactil în format portret de 15 inch, care vine standard și rulează cea mai recentă versiune a platformei de infotainment Ford Sync, este montat pe balamale. Acest lucru înseamnă că poate fi fixat în poziție verticală sau înclinat până la 30 de grade.

Noul SUV electric va fi disponibil în două versiuni: Explorer și Explorer Premium. SUV-ul complet electric poate fi comandat de la sfârșitul acestui an, cu prețuri care ar trebuie să pornească de la mai puțin de 45.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide