Ford dezvăluie Mustang GT4. Va avea debutul competițional în 2024 – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 29 iun. 2023 Știri auto

Ford a prezentat noul Mustang GT4, o mașină care va concura în competiții sub regulamentul GT4. Va fi propulsat de un motor V8, iar debutul competițional va avea loc în 2024.

Recent, Ford a dezvăluit versiunea creată pentru competițiile din clasa GT3 a lui Mustang. Acest nou model va lua startul și în cadrul cursei de la Le Mans, în ediția ce va avea loc în 2024. Acum, Ford prezintă o versiune ceva mai „cuminte” a Mustangului de competiție, o versiune creată sub regulile clasei competiționale GT4.

Comparativ cu Mustang GT3, noul GT4 are o caroserie mai simplă, cu mai puține elemente aerodinamice, per total este mai apropiat din punct de vedere al aspectului exterior cu versiunea de serie. Cu toate acestea, observăm că noul model beneficiază de destule astfel de elemente menită să îmbunătățească apăsarea la sol, precum un spoiler frontal reglabil, elemente aerodinamice sub prizele de aer, praguri laterale noi și un eleron reglabil. Toate aceste elemente sunt confecționate din fibră de carbon.

Ford Mustang GT4 are la bază versiunea „Dark Horse” a pony car-ului american

Noul model destinat competițiilor are la bază versiunea de serie Mustang Dark Horse, cea mai puternică variantă a modelului de coupe-ului american. Astfel, Mustang GT4 ascunde sub capotă un motor V8 de 5.0 litri, dezvoltat de divizia de performanță Ford Performance. Deocamdată nu cunoaștem cifre oficiale legate de puterea acestui motor.

Pe lângă acesta, Mustang GT4 primește și o suspensie reglabilă dezvoltată de cei de la Multimatic, alături de o cutie de viteze acționată prin padele montate în spatele volanului.

„Mustang GT4 este un membru cheie al gamei noastre de sport cu motor”, a declarat Mark Rushbrook, director global, Ford Performance Motorsports. „Poziția sa între Mustang GT3 și Mustang Dark Horse R, care urmează să fie lansat în curând, menține marca în competiție la toate nivelurile de performanță pe pistă și este o parte importantă a programului nostru de curse pentru clienți. Cu această nouă versiune, bazată pe noul model Dark Horse al celei de-a șaptea generații, suntem gata să provocăm o întreagă lume de concurenți.”

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide