Ford dezvăluie noul E-Tourneo Custom: motor electric de 218 CP și autonomie de 370 de kilometri

Autor: Adrian Somai 22 nov. 2022 Știri auto

Ford a prezentat oficial E-Tourneo Custom, noua generație electrică a lui Tourneo Custom. Este prima versiune pur electrică a acestui model și vine cu o serie întreagă de surprize atât la nivel tehnic, cât și din punct de vedere al înfățișării exterioare.

E-Tourneo Custom combină o nouă platformă proiectată pentru a oferi versatilitate și confort maxim cu un sistem de propulsie electric cu baterie, care poate oferi o autonomie de până la 370 de kilometri. Noul model se adresează atât clienților de uz personal, cât și clienților de flote, oferind un interior spațios pentru până la opt ocupanți.

Noul model E-Tourneo Custom se mândrește cu o suită completă de caracteristici premium, inclusiv scaune din spate ultra-modulabile montate pe șine, uși laterale electrice, sistem audio B&O, carduri digitale, plafon panoramic din sticlă și cu un volan inovator rabatabil. Nivelul de confort este sporit și mai mult de rafinamentul superior și dinamica oferite de proiectarea de ultimă generație.

Clienții pot alege, de asemenea, și o versiune complet nouă Plug-In Hybrid (PHEV) pentru acele cazuri în care este necesară flexibilitate suplimentară. În plus, noul model poate fi echipat cu cea mai recentă generație de motoare diesel Ford EcoBlue, disponibile cu o nouă cutie automată cu opt trepte și, in premieră, cu un sistem inteligent de tracțiune integrală.

Echipat cu un motor electric de 160 kW (echivalentul a 218 cai putere), E-Tourneo Custom oferă performanțe și rafinament excepționale. Un încărcător trifazat AC de 11 kW este capabil să reîncarce complet bateria în mai puțin de opt ore, iar o reîncărcare 15-80% durează aproximativ 41 de minute folosind un încărcător rapid DC de 125 kW.

Interior spațios și confortabil

Noua platformă asigură un spațiu generos la interior, indiferent dacă versiunea este cu sistem de propulsie complet electric, PHEV sau cu combustie internă. Modelele standard și cu ampatament lung oferă fiecare până la opt locuri pe trei rânduri pentru E-Transit Custom și până la nouă locuri pentru Tourneo Custom PHEV și versiunile EcoBlue.

Specificațiile premium ale cabinei includ noi echipamente precum un plafon panoramic mare din sticlă care îmbunătățește senzația de spațiu și lumină pentru ocupanți, tratat cu infraroșu pentru a menține cabina răcoroasă în condiții de vară. Ușile laterale glisante cu acționare electrică beneficiază și de o funcție de activare fără mâini, ușile putând fi deschise folosind o mișcare de glisare a piciorului către roata din față.

Clienții noului model vor beneficia de performanțe dinamice mai bune oferite de noua platformă, cu suspensie spate independentă complet nouă, standard pentru întreaga gamă. Aceasta oferă un nivel de confort sporit, manevrabilitate mai bună și mai mult rafinament.

La interior, instrumentarul de bord dispune de un ecran tactil ergonomic de 13 inchi cu sistem de infotainment SYNC 4, axat pe șofer, cu compatibilitate wireless Android Auto și Apple CarPlay în standard.

Sistem de propulsie în funcție de nevoile clienților

Noul Tourneo Custom PHEV folosește un sistem de propulsie plug-în hibrid pentru a oferi flexibilitatea unui motor eficient Atkinson pe benzină, de 2,5 litri, optim pentru croaziere pe distanțe lungi, și a unui motor electric, la care se adaugă o baterie de 11,8 kWh care permite o autonomie electrică de peste 50 km, ideală pentru călătorii cu zero emisii în zone urbane.

În plus, constructorul american va oferi și Tourneo Custom cu motoarele sale diesel EcoBlue de ultimă generație, cu puteri de 136, 150 sau 170 de cai putere – combinate cu o nouă transmisie automată de înaltă eficiență cu opt trepte sau cu una manuală cu șase trepte. Noul Tourneo Custom introduce, de asemenea, o opțiune de tracțiune integrală.

Toate variantele de propulsie oferă o capacitate de remorcare extrem de competitivă, inclusiv posibilitatea de a tracta o remorcă cu sistem de frânare de până la 2.500 kg pentru modelele cu motor diesel.

Tourneo Custom dispune de o suită cuprinzătoare cu cele mai avansate sisteme de asistență de la Ford, inclusiv o serie de funcții disponibile pentru model pentru prima dată, cum ar fi Cruise Control inteligent adaptiv cu centrare pe bandă, asistență la frânarea în marșarier, parcare complet automată și un sistem de camere la 360 de grade care oferă o vedere amplă în jurul vehiculului pentru manevre mai ușoare în oraș.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide