Ford a publicat o imagine-teaser cu noua utilitară Tourneo Custom. Când va fi dezvăluit modelul? (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 24 apr. 2022 Știri auto

Divizia comercială a producătorului american Ford a publicat o imagine-teaser cu viitoarea generație a utilitarei Tourneo Custom. Modelul comercial va folosi un grupă motopropulsor complet electric și va fi unul dintre cele cinci vehicule utilitare cu emisii zero produse de marca din Dearborn până în 2024.

Noul Ford Tourneo Custom va debuta pe 9 mai

Începând cu luna martie, noua divizie de vehicule comerciale, Ford Pro, produce prima sa utilitară electrică E-Transit. Acum se pregătește să-și extindă această gamă. Americanii au dat publicității o imagine-teaser cu un nou vehicul electric.

Este vorba despre noua generație a modelului Tourneo Custom. Constructorul de peste Ocean nu a comunicat deocamdată detaliile tehnice ale viitorului model. Ceea ce se știe este faptul că acesta va fi construit pe o platformă adaptată pentru a acomoda un propulsor electric și pachetul de baterii.

Modelul înlocuiește generația actuală care a debutat în 2012 și care a primit un facelift subtil în 2017 . Pe lângă variantele complet electrice, LCV-urile de 1 tonă sunt de așteptat să vină și cu motorizări pe benzină și diesel, versiuni mild-hybrid și plug-in hybrid.

Noua generație Ford Tourneo Custom va fi dezvăluită în ziua de 9 mai. Ford a confirmat că acesta va fi construit în Turcia începând cu 2023.

Patru noi utilitare electrice până în 2024

În urmă cu o lună, cei de la Ford au confirmat faptul că urmează să lanseze în următorii doi ani nu mai puțin de nouă modele. Între acestea își vor face loc și un crossover de dimensiuni medii.

Ca parte a colaborării dintre Ford și Volkswagen, unele modele vor fi dezvoltate pe platforma MEB a Grupului VW, inclusiv Puma. Acesta este produs la Craiova și urmează să primească o versiune electrică. În plus, noua generație Tourneo Custom va servi drept bază pentru viitorul Volkswagen Transporter.

Divizia de vehicule comerciale a „ovalului albastru” și-a propus să mai lanseze noi iterații și pentru Transit Courier și Tourneo Courier. Viitorul Transit Courier va fi produsă la uzina de la Craiova începând din 2023. Varianta cu emisii zero va intra în producție și ea peste doi ani.

De asemenea, Ford pregătește lansarea a patru vehicule utilitare electrice până în 2024. Americanii intenționează ca până în 2035 să elimine definitiv din gamă motoarele convenționale cu ardere internă și să comercializeze exclusiv modele electrice.

Sursa: Ford

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide