Ford E-Transit primește actualizări: autonomie mai mare și încărcare mai rapidă

Autor: ProMotor 23 apr. 2024 Știri auto

Ford Pro a dezvăluit o nouă versiune cu autonomie extinsă pentru E-Transit. Asta înseamnă o capacitate utilizabilă a bateriei de 89 kWh – o autonomie de până la 402 km, precum și performanțe mai rapide de încărcare AC și DC.

E-Transit 2 cu autonomie extinsă este complet integrat cu platforma Ford Pro pentru a ajuta clienții să optimizeze gestionarea bateriei, să eficientizeze lucrările din service și să minimizeze timpul de nefuncționare al mașinii și costul de proprietate.

Versiunea cu autonomie extinsă E-Transit este concepută pentru a atrage în special clienții care operează în regiuni rurale, climă mai rece sau pe rute de autostradă. Clienții vor putea comanda noul model în cursul acestui an, livrările inițiale fiind așteptate în 2025.

Ford E-Transit are o autonomie de până la 402 km

Opțiunea de autonomie extinsă pentru E-Transit crește capacitatea utilizabilă a bateriei la 89 kWh, ceea ce permite o autonomie de până la 402 km – cu 28% mai mult decât modelul standard.

Pompa de căldură cu injecție de vapori este standard pentru versiunea cu autonomie extinsă, având rolul de a încălzi cabina mai eficient la temperaturi scăzute. Sistemul este similar cu cel de pe E-Transit Custom – primul vehicul electric care utilizează această tehnologie – și este conceput pentru a îmbunătăți eficiența energetică și pentru a optimiza autonomia pe vreme mai rece.

Puterea maximă de încărcare AC a fost mărită de la 11 kW la 22 kW, ceea ce înseamnă că o încărcare completă peste noapte va dura mai puțin de șase ore.

Puterea de încărcare pentru DC a fost mărită de la 115 kW la 180 kW, astfel încât o încărcare de 10 minute poate adăuga până la 116 km de autonomie, iar o încărcare de 10-80% durează aproximativ 28 de minute.

Ford E-Transit este disponibil într-o gamă cuprinzătoare

E-Transit este oferit într-o gamă de 19 variante, inclusiv lungimi L3 și L4, van, cabină dublă în furgonetă și versiuni de caroserie cu șasiu unic, cu GVM-uri de la 3.500 kg la 4.250 kg.

Sarcina utilă maximă este de până la 1.460 kg pentru furgonete și 1.814 kg pentru variantele de șasiu cu cabină, cu o greutate remorcabilă de până la 750 kg pentru modelele cu GVM de 3.500 kg. Pro Power Onboard este disponibil pentru a furniza 2,3 kW putere din bateria vehiculului pentru a putea alimenta diferite scule, echipamente și conversii.

Din momentul lansării din iunie 2022, E-Transit a fost cel mai bine vândut furgon electric de două tone din Europa, atingând o cotă de piață de peste 55% în 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford



Comentarii
Inchide