Ford F-150 debutează oficial în România. Prețurile pentru camioneta americană pornesc de la 65.500 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 14 mart. 2024 Știri auto

Ford F-150, cel mai vândut automobil în Statele Unite ale Americii va fi disponibil și în România. Modelul va fi vândut prin intermediul Proleasing Motors.

Ford F-150 este deja un nume adânc împământenit în istoria și cultura SUA, care se vinde, în cea mai mare parte, pe piața din America de Nord. Emblematicul model american va fi comercializat, începând cu anul acesta, și în România.

În cadrul unui eveniment dedicat pentru Ford F-150, compania Proleasing Motors a anunțat că va comercializa popularul pick-up american și în România, formând un parteneriat cu Hedin US Motors. Țara noastră se numără printre primele state europene în care Ford F-150 va fi comercializat, după Germania, Olanda, Suedia și Estonia.

Trebuie să reținem că Ford F-150 nu va fi adus în Europa de Ford în sine, ci de un dealer autorizat, care promite garanție și mentenanță pentru acest model.

Cât va costa Ford F-150 în România?

Prețurile vor începe în România de la 65.500 de euro plus TVA. Cea mai accesibilă variantă este Ford F-150 XLT, dar vor fi disponibile 4 versiuni ale camionetei, per total.

XLT este cea mai accesibilă dintre cele patru și folosește un motor V8 de 5,0 litri, același bloc motor regăsit și pe Mustang. Următoarea versiune în gamă este Lariat, care folosește același motor V8 de 406 CP și 555 Nm. Ford F-150 Lariat va costa în România 72.500 de euro plus TVA.

Aceste două versiuni ne sunt prezentate ca fiind destinate transportului și tractatului de mărfuri, în timp ce următoarele două niveluri de echipare se vor adresa mai mult clienților ce caută un astfel de vehicul de „lifestyle”.

Astfel, echiparea Limited, cea mai confortabilă și luxoasă dintre toate, va avea un preț de 95.500 de euro plus TVA. F-150 Limited poate fi ușor identificat grație accentelor cromate, jantelor de 22 de inch și interiorului premium. Pe acest nivel de echipare vom regăsi motorizarea de 3,5 litri V6 PowerBoost Hybrid de 436 CP și 773 Nm, cuplată la o cutie automată cu 10 rapoarte.

Vârful gamei F-150 va fi, cel puțin în România, versiunea Raptor. Aceasta este gândită pentru pasionații de off-road, fiind echipată cu amortizoare Fox speciale, anvelope all-terrain, dar și cu cel mai puternic motor. Raptor folosește un V6 de 3,5 litri, turbo, care dezvoltă 456 CP și 692 Nm cuplu maxim. În America este disponibil și Raptor R, variantă echipată cu un motor V8 de 5,2 litri, supraalimentat cu ajutorul unui compresor mecanic, astfel că produce peste 700 CP.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dragoș Savu


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide