Noul Ford Mustang este disponibil acum și în Europa. Cât costă sportiva americană în România?

Autor: Ionuț Vîlciu 01 feb. 2024 Știri auto

Noul Ford Mustang poate fi comandat acum și în Europa, inclusiv în România. Ce primești de la cea mai nouă generație a iconicului model american?

Noua generație Ford Mustang este acum disponibilă și în România. Disponibil în caroserie Fastback sau Convertible, sportiva americană va putea fi cumpărată exclusiv cu motorul V8 de 5.0 litri. Cel mai accesibil Mustang 2024 pe care îl pot cumpăra clienții din România costă 55.900 de euro, cu TVA inclus.

Motorul V8 montat pe noul Ford Mustang a fost îmbunătățit, dar compania nu precizează câți cai putere sau cuplu dezvoltă motorizarea ce echipează pony car-ul american. Compania anunță totuși că mașina oferă 6 moduri de condus șoferului, acestea fiind Normal, Sport, Slippery, Drag, Individual și Track, care să se potrivească fiecărui scenariu. De asemenea, clienții au la dispoziție fie o transmisie manuală cu 6 trepte, fie una automată cu 10 rapoarte.

Noul Ford Mustang a rămas singur în segmentul muscle car-urilor

Ford Mustang 2024 oferă un design actualizat, mai tăios, care amplifică sentimentul de dinamism al sportivei americane, care a rămas singură într-un segment în care vedeam în trecut modele precum Camaro, Dodge Challenger sau Pontiac Firebird.

Cu toate acestea, noutățile cele mai importante se află la interior, acolo unde Ford a făcut schimbări majore, iar noul Mustang oferă un interior mai tehnologizat ca niciodată. Regăsim aici un instrumentar de bord complet digital, cu ecran de 12,4 inch, dar și un ecran central de 13,2 inch ce rulează sistemul multimedia SYNC 4 cu motor grafic Unreal Engine.

Există unele detalii interesante în cabina noului Mustang, cum ar fi frâna de mână electrică ce imită o frână manuală, clasică, iar nostalgicii vor putea selecta diferite teme pentru ceasurile de bord, inclusiv una inspirată de ceasurile montate pe Mustangurile Fox Body.

Așa cum vă spuneam, noul Ford Mustang are un preț de pornire de 55.900 de euro, cu TVA inclus. Acesta este prețul pe care clienții vor trebui să îl plătească dacă vor să intre în posesia unui nou Ford Mustang GT Fastback cu motor V8 de 5.0 litri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide