Ford Fiesta şi Ford Ka – Lansare în România

Autor: Silviu Draganescu 24 feb. 2009 Știri auto
Ford Fiesta şi Ford Ka – Lansare în România

 

Noul Fiesta marchează un capitol important în istoria Ford, asumându-şi rolul de cea mai distinctivă versiune Fiesta lansată începând din anul 1976, când a fost prezentată publicului pentru prima dată.

Noul Ka păstrează toate calităţile ce au atras popularitatea versiunii sale anterioare – dimensiunea compactă, aspectul atractiv, dinamica deosebită şi personalitatea jucăuşă – însă le prezintă într-un pachet nou, inedit.

Cu un design interior şi exterior impresionant şi cu un caracter unic, noul Ford Ka stabileşte un nou standard în clasa maşinilor de dimensiuni reduse. Practic, sigur, uşor manevrabil şi prietenos cu mediul, noul Ka reinventează povestea de succes a modelului Ford.

Modelul prezintă două versiuni de motorizare economice, ce dezvoltă emisii reduse de noxe: motorul Duratec 1,2 litri benzină de 69 CP şi, pentru prima dată pe un Ka, motorul Duratorq 1,3 litri turbodiesel de 75 CP.

Atât varianta pe benzină, cât şi cea pe motorină produc emisii remarcabile, sub nivelul de 120 g/km CO2. Motorizarea diesel îmbunătăţeşte şi economia de combustibil, atingând un consum mixt de 4,2 litri / 100km. Noul Ford Ka este disponibil în două variante de echipare: Ambiente şi Titanium şi într-o singură varianta de caroserie – 3 uşi.

Pentru noul model Fiesta, inginerii Ford au proiectat trei motorizări pe benzină: 1,25 litri de 82 CP, 1,4 litri de 96 CP şi 1,6 litri de 120 CP şi două motorizari diesel TDCi: 1,4 litri de 68 CP si 1,6 litri de 90 CP. Toate versiunile de motorizare sunt disponibile în 3 şi 5 uşi, în timp ce gama de echipare destinată acestui model cuprinde cinci niveluri.

Noul Fiesta reprezintă cel mai recent model Ford dezvoltat şi testat pentru a proteja pasagerii de potenţiale reacţii alergice. Certificarea a fost obţinută atât prin testele BAF (Fundaţia Britanică pentru Alergii), cât şi prin cele ale autorităţii internaţionale TÜV.

La testele Euro NCAP, Fiesta a obţinut punctajul maxim de 5 stele pentru protecţia pasagerilor adulţi, 4 stele pentru protecţia  pasagerilor copii şi de 3 stele  dobândite în urma testelor de protecţie a pietonilor. Sistemului de protecţie inteligent  (ISP)  i se alătură, pentru prima dată pe un autovehicul Ford de clasă mică, airbagul genunchi şofer plus airbaguri laterale şi de tip cortină.

Preţurile de vânzare, fără TVA, pentru noul Ka încep de la 8.700 euro, în timp ce noul Fiesta poate fi configurat de la 9.190 euro pentru versiunea Ambiente.

În scopul de a facilita accesul publicului la gama de modele Ford, în luna martie reţeaua Romcar organizează la nivel naţional două sesiuni de evenimente „porţi deschise” dedicate modelelor Fiesta şi Ka.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide