Ford Focus va fi scos din producție în 2025, în ciuda scăderii interesului pentru modelele electrice

Autor: Ionuț Vîlciu 07 mai 2024 Știri auto

Producția pentru actuala generație Ford Focus va lua sfârșit în 2025, iar producătorul american nu se gândește să lanseze o nouă generație.

În ciuda faptului vânzările de mașini electrice au scăzut vertiginos în 2024, situația care a dus la schimbări de planuri pentru mai mulți jucători importanți din industrie, Ford crede că viitorul este electric. Astfel, producătorul american rămâne ferm pe poziții și spune că Focus va fi scos din producție în 2025, fără planuri pentru o nouă generație cu motoare termice, potrivit Autocar.

Ford anunța în 2022 că va opri producția modelului Focus la fabrica sa din Saarlouis, Germania, la jumătatea anului 2025. Până acum nu a reușit să găsească un cumpărător pentru uzină, dar șeful diviziei Ford Europe, Martin Sander, a declarat că firma nu are „planuri de extindere a producției pentru Focus”. Asta în ciuda faptului că Ford și-a ajustat prognoza de vânzări de vehicule electrice în contextul încetinirii vânzărilor în comparație cu pronosticurile originale.

Ford Focus nu va primi un înlocuitor

Recent, Mercedes-Benz a anunțat că hatchback-ul Clasa A va rămâne în producție până în 2026 datorită cererii pieței pentru modele echipate cu motoare termice. De asemenea, Volkswagen a amânat lansarea câtorva modele electrice din același motiv. Anul trecut, Grupul Volkswagen a oprit pentru o perioadă producția unor modele electrice din cauză faptului că cererea nu era suficient de mare, iar mașinile rămânea nevândute pe loturile dealerilor auto.

„Pe termen lung, suntem încă profund convinși că vehiculele electrice vor fi viitorul și vom asista la o creștere semnificativă a volumului”, a declarat Martin Sander. „Până la sfârșitul acestui an vom avea o gamă completă de vehicule electrice – atât în sectorul vehiculelor de pasageri, cât și în linia noastră de afaceri pentru vehicule comerciale – și suntem destul de flexibili pentru a ne adapta la cererea pieței. Pentru următorii doi ani, avem o gamă largă. Practic, clienții noștri au puterea de a alege ceea ce doresc.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide