Mercedes-Benz nu renunță la Clasa A. Hatchback-ul compact va rămâne în producție și după 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 11 mart. 2024 Știri auto
Mercedes-Benz nu renunță la Clasa A. Hatchback-ul compact va rămâne în producție și după 2024

Mercedes-Benz va continua să producă hatchback-ul compact și după 2024. Scăderea interesului pentru modelele electrice a schimbat planurile producătorului.

Mercedes-Benz pare că a avut așteptări un pic prea optimiste atunci când vine vorba despre vânzările modelelor sale electrice, spunând că acestea și mașinile hibride vor reprezenta 50% din vânzările sale până în 2025. Se pare că planul nu decurge conform așteptărilor, iar acest lucru nu se va întâmpla în decursul anului viitor, deoarece noul obiectiv pentru 2024 este de a ajunge la doar 21% din totalul livrărilor. Confruntându-se cu acest fapt, producătorul german nu va mai renunța în 2024 la cel mai ieftin model pe benzină din gama sa.

Potrivit Autocar, Mercedes-Benz Clasa A, model care ar fi trebuit să iasă din producție în decursul acestui an, va fi păstrat la vânzare până în 2026. Cel mai accesibil model echipat cu motoare termice din gama Mercedes-Benz are un preț de pornire de 37.930 de euro cu TVA inclus în România.

Mercedes-Benz Clasa A va rămâne în producție până în 2026

Producătorul se pregătea de electrificarea completă a gamei până în 2030, ca parte a așa-numitei strategii „Electric First”. Cu toate acestea, CEO-ul Mercedes-Benz, Ola Källenius a dezvăluit acum că cele mai recente studii prevestesc că PHEV-urile și EV-urile vor reprezenta probabil doar jumătate din vânzările globale ale companiei.

„Nu cred că cineva s-a gândit vreodată că transformarea într-un secol a industriei auto va fi o linie dreaptă. Vor fi suișuri și coborâșuri”, a declarat Ola Källenius. Källenius a subliniat disparitatea continuă a prețurilor drept un motiv pentru adoptarea mai lentă decât se aștepta a vehiculelor electrice, sugerând că acestea vor rămâne mai scumpe decât echivalentele lor termice pentru o perioadă de timp. Potrivit studiilor Mercedes, cererea de vehicule electrice va fi în principal în segmentele de mașini mici și medii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide