Ford folosește sistemul de ventilație a scaunelor pentru a produce măști respiratorii

Autor: ProMotor 30 mart. 2020 Știri auto

Cei de la Ford SUA au venit cu o soluție ingenioasă pentru a oferi ajutorul necesar în lupta cu pandemia COVID-19.

Ford a anunțat că a format un parteneriat cu firma 3M pentru a fabrica ventilatoare cu purificare a aerului pentru a ajuta sistemul medical. Aceste ventilatoare sunt adesea numite măști cu presiune pozitivă, deoarece iau aer, îl trag printr-un filtru, apoi îl împing către masca sigilată cu ajutorul unui suflant de aer.

Galerie foto

Ford va ajuta oferind componente pentru construirea ventilatoarelor. Masca va folosi filtre 3M care atrag aer într-un motor, aer care este împins apoi printr-un tub până la o mască care este sigilată pe fața utilizatorului.

Motorul cu suflantă este folosit de obicei pentru ventilarea scaunelor pe modelul F-150. Aceste motoare sunt compacte și funcționează pe 12 volți, astfel încât pot fi folosite și cu un pachet de baterii în situația în care aparatele trebuie să fie portabile.

Şapte echipe din Formula 1 participă și la o inițiativă asemănătoare în Anglia

Inițiativa nu este singulară. Şapte echipe de Formula 1 din Marea Britanie, s-au unit pentru a concepe şi produce dispozitive medicale, care să fie folosite în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Cele şapte echipe doresc producerea unui prototip de ventilator medical, urmând ca tot ele să se ocupe și pe partea de testare, pentru ca acesta să fie autorizat într-un timp record.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford



Comentarii
Inchide