Ford GT MK IV este cântecul de lebădă al supercar-ului american. Mașina are peste 800 CP și va fi destinată exclusiv circuitului

Autor: Ionuț Vîlciu 09 dec. 2022 Știri auto

Ford a dezvăluit versiunea finală a supercar-ului GT. Aceasta se numește Ford GT MK IV și este construită special pentru a fi folosită pe circuit.

Supercar-ul Ford GT este aproape de finalul carierei sale, iar compania americană a pregătit o versiune finală de rămas-bun. Actuala generație a lui Ford GT a fost introdusă în 2016, fiind creat special pentru participa în cursele de anduranță. De-a lungul carierei sale, mașina a câștigat atât la Le Mans, cât și Daytona 24h din Statele Unite ale Americii. Ford GT a luat parte în campionatele de anduranță până la finalul anului 2019, dar versiunea de stradă a rămas în producție.

Ca ultim omagiu pentru supercar-ul său, Ford aduce o ediție limitată destinată exclusiv uzului pe circuit.

Ford GT MK IV este cea mai puternică versiune a supercar-ului GT

Ediția specială se numește Ford GT MK IV și este construit special pentru a fi folosită pe circuit. Mașina omagiază victoria lui Ford de la Le Mans, victorie obținută în anul 1967. Din acest motiv, doar 67 de exemplare vor fi produse.

În comparație cu versiunea normală, GT MK IV are un ampatament mai lung, dar și o caroserie alungită care îi conferă o aerodinamică superioară versiunii standard.

Caroseria din fibră de carbon este mai aerodinamică, având o priză de aer generoasă în partea din față, dar și un spoiler frontal care să asigure apăsare mai mare la sol.

Și partea laterală a suferit modificări, fiind mai sculptată și mai agresivă pentru a crea, din nou, mai multă forță de apăsare. Spoilerul spate este uriaș și poate fi reglat în funcție de necesități, iar roțile au capace aerodinamice.

Ford spune că GT MK IV dispune de un motor special, cel mai probabil este vorba de o evoluție a motorului V6 EcoBoost de 3,5 litri. Compania declară că motorul furnizează peste 800 de cai putere și că este legat la o transmisie special gândită pentru competiții.

Fiecare din cele 67 de exemplare ale noului model vor fi asamblate manual în Canada. Prețul fiecărui exemplar este de 1.7 milioane de dolari. Livrările pentru versiunea finală a Fordului GT vor începe în primăvara anului viitor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide