Ford introduce standard pe electricul Mustang Mach-E sistemul Intelligent Automated Cruise Control

Autor: Mihai Morcovescu 09 sept. 2022 Știri auto

Americanii de la Ford anunță că sistemul automat de control al vitezei de croazieră a primit o actualizare importantă. Denumit Intelligent Automated Cruise Control 2.0, acesta va fi oferit standard pe Mustang Mach-E.

Sistemul folosește datele din sistemul de navigație și imaginile oferite de camera frontală pentru a ajusta automat viteza. Astfel, sistemul va funcționa nu doar în funcție de semnele de limită de viteză, ci și de schimbări ale direcției și sensuri giratorii.

De asemenea, clienții de Mustang Mach-E au la dispoziție de o gamă variată de noi opțiuni de personalizare. Disponibilă anterior doar pentru versiunile cu tracțiune integrală, echiparea Premium este acum oferită și pe modelele cu tracțiune spate și cu baterie de 91 kWh.

Echiparea adaugă la dotarea standard jante de 19 inch și faruri adaptive LED cu faza lungă automată anti-orbire. Totodată, vor fi oferite scaune reglabile electric pe 8 direcții pentru șofer și pasager, frâne cu etriere roșii și o serie de detalii exterioare finisate în negru.

Ford a actualizat sistemul de asistență BlueCruise

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În același timp, Ford a actualizat sistemul de asistență pentru șofer BlueCruise. Noua versiune aduce o serie de noutăți, precum schimbarea automată a benzilor, asistent predictiv de viteză și funcție de repoziționare pe banda de deplasare. Sistemul va fi disponibil începând cu toamna anului curent pe mai multe modele, inclusiv pe Mustang Mach-E.

Cu ajutorul noii funcții de schimbare automată a benzilor șoferul va trebui să folosească doar maneta de semnalizare. Manevra propriu-zisă va fi efectuată de mașină, nefiind necesară intervenția celui aflat la volan. În caz de trafic lent, tehnologia va sugera o schimbare a benzii prin intermediul ecranului central al sistemului multimedia, informează Motor1.

Funcția Predictive Speed ​​Assist reglează în mod automat viteza de deplasare înaintea unui viraj. Acest lucru va fi posibil cu ajutorul sistemului de navigație, care îl va avertiza pe șofer din timp că mașina va încetini pentru a vira.

Sistemul de repoziționare pe banda de circulație poate detecta camioane și alte vehicule mai mari care vin din spate. În acel moment, va muta ușor mașina către marginile benzii de circulație.

Surse: Ford

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide