Ford deschide comenzile în Europa pentru noul pick-up Ranger

Autor: Ionuț Vîlciu 06 sept. 2022 Știri auto

Ford deschide comenzile pentru noul pick-up Ranger. Producătorul susține că este cel mai inteligent, mai capabil și mai versatil Ranger creat vreodată.

Noul Ford Ranger a fost redesenat. Noua generație a camionetei are un aspect exterior mai agresiv, dar și noi motoare și tehnologii. Pentru această nouă generație, Ford și Volkswagen au un parteneriat, ceea a rezultat în faptul că noul Amarok va fi bazat pe Ford Ranger. De asemenea, camioneta americană primește acum și un nou motor V6 diesel de 3,0 litri. Acesta dezvoltă 240 de cai putere și 600 Nm. Motorul este legat la o cutie automată cu 10 rapoarte.

„Ranger a devenit o legendă în Europa cu o nouă generație de clienți care cred cu pasiune că este „Camioneta””, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa. „Ranger era deja camioneta de referință a Europei, dar ne-am folosit experiența globală în furnizarea de camioane indispensabile pentru clienții din întreaga lume, pentru a proiecta și a proiecta un nivel cu totul nou de abilități în acest model nou și interesant”, a mai adăugat Schep.

Pe lângă motorul diesel de 3,0 litri, Ranger este oferit și cu motoare diesel de 2,0 litri. Acestea au puteri cuprinse între  170 de cai și 205 cai putere. Versiunile mai slabe vin fie cu o cutie manuală în 6 trepte, fie cu una automată, tot în 6 trepte. Versiunea de 205 cai putere vine cu o cutie automată cu 10 trepte.

Un nou Ranger, o nouă versiune Raptor

Noul Raptor a fost și el dezvăluit, iar acum este mai pregătit ca niciodată. Ford a îmbunătățit camioneta cu suspensie nouă, dar și un motor nou. A dispărut motorul diesel, iar în locul acestuia a apărut un V6 turbo pe benzină. Motorul dezvoltă 288 de cai putere și 491 Nm. Toată puterea este transmisă celor patru roți prin intermediul unei cutii automate cu 10 trepte. Amortizoarele Fox îl fac un vehicul capabil în teren, dar asta nu înseamnă că este o camionetă spartană. Noul Ranger are la interior un ecran tactil de 12,4 inch și o suită întreagă de moduri de condus, dar și de sisteme de asistență.

Ford Ranger Raptor are un preț de listă de 55,910 de euro fără TVA. Livrările pentru noul Ranger ar trebui să înceapă la începutul lui 2023.

Sursa: Ford

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide