Ford lucrează la un model electric accesibil, care să rivalizeze cu Tesla Model 3

Autor: Ionuț Vîlciu 08 feb. 2024 Știri auto
Ford lucrează la un model electric accesibil, care să rivalizeze cu Tesla Model 3

Ford a declarat că lucrează la o nouă platformă pentru mașini electrice, mai accesibilă. Din aceasta ar putea rezulta un rival pentru Tesla Model 3.

CEO-ul Ford, Jim Farley, a dezvăluit într-o conferință susținută recent că o echipă din cadrul companiei lucrează la dezvoltarea unei noi platforme pentru vehicule electrice. Această echipă, despre care Farley a spus că a funcționat ca un „startup” în afara structurii tradiționale a companiei în ultimii doi ani, s-a concentrat pe dezvoltarea unei platforme electrice cu costuri reduse. Această nouă platformă flexibilă va fi baza pentru mai multe vehicule viitoare, potrivit Motor1.

Cu toate că nu am aflat foarte multe despre aceste modele electrice noi, Farley a declarat că obiectivul principal al acestei platforme este costul redus. Noua platformă, a explicat Farley, este menită să combată „Tesla și OEM-urile chineze la prețuri accesibile”, pe care el îi vede ca fiind concurenții supremi pe piața de vehicule electrice.

Ford vrea să aducă pe piață un rival pentru Tesla Model 3

Este o decizie firească pentru Ford, mai ales dacă ne uităm la cifrele de vânzări. În 2023, Tesla Model Y a fost cea mai vândută mașină pe plan global, cu peste 1,2 milioane de unități vândute în toată lumea. De asemenea, Tesla Model Y se vinde cu un preț mai mic decât Ford Mustang Mach-E, iar Tesla Model 3, cel mai accesibil model al companiei în prezent, are un preț de pornire, în România, de 42.990 de euro, în timp ce cel mai ieftin Mustang Mach-E pornește de la 53.500 de euro.

De asemenea, Jim Farley a spus și că noua platformă va fi „o bază mare de dezvoltare pentru software și servicii”, însă nu a menționat care vor fi aceste servicii pe care noile modele le vor oferi clienților.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide