Tesla prezintă actualizarea pentru Model 3. Designul a fost rafinat, iar autonomia a crescut – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 01 sept. 2023 Știri auto

Tesla introduce facelift-ul pentru sedanul electric Model 3. Actualizarea aduce un design ușor modificat, schimbări la nivel interior și autonomii mai bune.

După 6 ani de la debut, Tesla Model 3 primește o actualizare menită să cizeleze aspectul sedanului electric, dar și să îi îmbunătățească autonomia. După multe speculații și poze spion, noul Model 3 ar putea fi una dintre cele mai așteptate mașini electrice ale acestui an.

Noul Model 3 are un design ușor modificat și putem observa că blocurile optice frontale au un aspect mai agresiv, cu o formă mai ascuțită, iar bara frontală a fost și ea modificată. Profilul lateral este același, dar observăm noi modele de jante. Partea din spate a fost și ea ușor modificată și a primit stopuri cu design nou, mai subțiri, cu semnătură luminoasă în forma literei C. În plus, a dispărut logoul Tesla, fiind înlocuit de text.

Tesla Model renunță la maneta de semnalizare. Comenzile se mută pe volan

Pe lângă exteriorul ușor modificat, Tesla Model 3 a primit și câteva actualizări pentru interior. Duse sunt maneta de semnalizare și selectorul transmisiei montat pe coloana de direcție. Butoanele de semnalizare s-au mutat pe volanul cu design nou, iar direcția de mers este controlată prin intermediul noului ecran. Acesta păstrează aceeași diagonală de 15,4 inch, dar are margini ceva mai subțiri.

De asemenea, pasagerii locurilor din spate au la dispoziție un ecran cu diagonala de 8 inch de pe care pot controla temperatura, ventilația și anumite funcții ale sistemului de infotainment. În plus, compania spune că mașina este mai silențioasă ca niciodată, grație sticlei acustice și materialelor fonoabsorbante mai bune.

Autonomie mai mare

Conform Motor1, autonomia în regim WLTP estimată pentru modelul RWD 3 actualizat cu roți de 18 inch este de 554 de kilometri, în timp ce varianta Long Range poate parcurge până la 678 de kilometri. Aceasta este o creștere cu aproximativ 11 până la 12% față de autonomia WLTP a modelelor actuale.

Cu jantele opționale „Nova” de 19 inch, Model 3 RWD va parcurge 513 km cu o singură încărcare, în timp ce versiunea Long Range este evaluată la 629 km. Cifrele de performanță par să fi rămas aceleași, cu un timp de 0-100 km/h de 6,1 secunde pentru modelul RWD și 4,4 secunde pentru varianta Long Range cu tracțiune integrală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide