Ford va oferi doar mașini electrice în Europa. Ce se întâmplă cu uzina de la Craiova?

Autor: Elena Luchian 19 feb. 2021 Știri auto

Ford va oferi doar mașini electrice în Europa și promite investiții majore în acest sens. Ce se va întâmpla cu uzina de la Craiova?

GALERIE FOTO

Un miliard de euro. Atât va investit Ford în uzina sa de la Koln, Germania, acolo unde construiește mașini de 90 de ani. Centrul de producție de acolo va construi doar mașini electrice începând cu anul 2030. Va fi prima astfel de facilitate a companiei.

Constructorul american a demarat deja ofensiva electrică. A lansat Mustang Mach-E, crossover-ul cu emisii zero, care a făcut valuri în Statele Unite încă din ziua lansării.

La Koln, Ford va construi, începând cu 2023, ceea ce numește “primul model electric de serie construit în Europa pentru clienții din Europa”, potrivit declarațiilor președintelui Ford Europe, Stuart Rowley. Americanii iau în considerare și un al doilea model cu motor electric care să iasă de pe linia de asamblare a uzinei din Germania în viitorul apropiat.

În 2026, în gama constructorului american se vor regăsi doar modele electrice și hibride. 2030 este anul care va schimba totul. Clienții vor putea comanda doar mașini cu emisii zero cu ovalul albastru.

Ford a stabilit o strategie și pentru electrificarea gamei de utilitare. Aceasta trebuie implementată până în 2024.

4.000 de angajați vor lucra în uzina de la Koln după transformare.

Ce se întâmplă cu uzina de la Craiova în timp ce Ford construiește mașini electrice la Koln?

Ford marșează în direcția electrificării și plănuiește o gamă complet electrică până în anul 2030. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu uzina de la Craiova în acest context. La Craiova se construiesc, la ora actuală, Ford Puma și Ford EcoSport.

Uzina de la Craiova este o poveste de succes. Am lansat acolo noul Ford Puma la începutul anului trecut, iar modelul este un hit pe piață. Cele mai multe unități livrate utilizează tehnologia mild-hybrid”, a fost răspunsul lui Stuart Rowley pentru zf.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide