Ea este prima femeie care va conduce uzina Ford de la Craiova

Autor: Elena Luchian 18 feb. 2021 Știri auto

Uzina Ford de la Craiova va fi condusă de o femeie. Este prima care preia postul de președinte și director general al centrului de producție.

GALERIE FOTO

Este vorba despre Josephine Payne. Mandatul ei începe la 1 aprilie 2021. Payne va veni în locul lui Ian Pearson la conducerea uzinei Ford. Acesta se va retrage din activitatea profesională după peste trei decenii petrecute în cadrul companiei Ford.

Josephine Payne a activat în structura Ford încă din 1991, având o experiență de aproape trei decenii în domeniul producției și ingineriei. În luna martie a anului 2018, Payne a preluat conducerea Uzinei de Producție Motoare din Craiova, funcție ocupată până în acel moment de spaniolul Jaime Ortiz-Canavate.

Este o onoare pentru mine să preiau acest rol și să continui ceea ce a început Ian. Este, de asemenea, un adevărat privilegiu să fiu prima femeie care va conduce operațiunile fabricii din Craiova. Mă bucur că voi lucra în continuare cu echipa deosebită pe care o avem aici în România, oferind produse excelente tuturor clienților noștri din întreaga lume și ajutând împreună la crearea unui viitor mai bun”, a declarat Josephine Payne. 

În septembrie 2020, a devenit Assistant Pant Manager al centrului de producție din Oltenia, coordonând construcția vehiculelor de acolo.

Rolul ei va fi preluat, de la 1 aprilie 2021, de către Dan Ghirișan, care ocupă în prezent postul de Launch Manager la Ford Craiova.

Ian Pearson își ia adio de la uzina Ford de la Craiova după trei ani petrecuți la conducere

Ian Pearson a preluat conducerea centrului de producție de la Craiova la 1 martie 2018. Până atunci însă, timp de șapte ani, a lucrat ca Director al Uzinei de Producție Motoare.

Pearson este omul care a cerut cu insistență autorităților române construirea unui drum expres care să facă legătura între Pitești și Craiova. Mulți dintre furnizorii uzinei sunt în zona Piteștiului, iar livrarea este îngreunată de drumurile proaste.

La Craiova se construiesc Ford Puma și Ford EcoSport.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=akdIyQp5qUU&feature=emb_logo

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide