Ford Motor anunță concedieri masive peste Ocean pentru a reduce costurile

Autor: Adrian Somai 29 iun. 2023 Știri auto

Ford Motor se regăsește în această perioadă în plină campanie de reducere a costurilor, conducerea Ovalului Albastru anunțând că urmează disponibilizări masive. Începând din această săptămână, Ford va începe să efectueze concedieri care vor afecta locurile de muncă de inginerie din Statele Unite și Canada.

Potrivit News.ro, care citează Wall Street Journal, constructorul american urmează să renunțe la cel puțin 1.000 de salariați și lucrători contractuali de peste Ocean, din Statele Unite și din Canada. Oficialii Ford nu au oferit încă o confirmare în acest sens. Măsurile actuale vin la scurt timp după ce compania americană și-a asumat faptul că în 2023 trebuie să ajungă la niște costuri de restructurare cuprinse între 1.5 și 2 miliarde de dolari.

”Persoanelor afectate de schimbări li se vor oferi indemnizaţii de concediere și beneficii”, a transmis Ford prinntr-o declaraţie trimisă prin e-mail, adăugând cu această ocazie și că disponibilizările nu au fost limitate la roluri de inginerie. ”Acest lucru este legat de planul de creştere Ford+, pe care l-am introdus în 2021. Realizarea planului include ajustarea personalului pentru a se potrivi cu priorităţile şi ambiţiile concentrate, sporind în acelaşi timp calitatea şi scăzând costurile”, a mai adăugat constructorul american.

Ford a anunțat concedieri și pe plan european

Nu cu mult timp în urmă, Jim Farley, CEO-ul Ford Motor, a declarat public că producătorul are prea mulți salariați și că forța de muncă nu are, într-o măsură suficientă, abilităţile necesare, pe măsură ce industria auto trece la vehiculele electrice şi serviciile digitale. În luna februarie, oficialii Ford vorbeau, de asemenea, despre anumite planuri de eliminare a altor 3.800 de locuri de muncă din diviziile de dezvoltare și administrare de produse din Europa în următorii trei ani.

Lăsând la o parte concedierile masive pe care le-a anunțat de-a lungul ultimelor luni, Ford își propune de asemenea și să părăsească locațiile neprofitabile. Astfel, ne putem aștepta și la alte decizii drastice ale constructorului american în perioada următoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide