Ford Mustang Mach 1: Ediție limitată cu 480 CP sub capotă

Autor: George Cristea 18 iun. 2020 Știri auto

Ford a prezentat noul Mustang Mach 1, o ediție limitată a muscle-car-ului american, având o putere a motorului de 480 CP.

Intră în Galeria FOTO

Denumirea seriei limitate a lui Mustang nu lasă nicio urmă de îndoială, Ford își onorează moștenirea și ne trimite cu gândul direct la vârfurile de gamă din anii ’60 și ’70. Din păcate, acolo ne va și rămâne gândul, cel puțin până anul viitor, când va ajunge la clienții americani. Modelul nu a fost anunțat pentru piața europeană, dar putem spera…

Ca și modelul original Mach 1, actuala serie limitată a lui Mustang își propune a fi o punte între Mustangul normal și versiunea sportivă Shelby GT500, care impresionează cu cei 770 CP. În afară de motorizarea mai puternică, Mustang Mach 1 aduce îmbunătățiri în zona trenului de rulare, menite să-l facă pe american mai puțin speriat la ideea de a merge pe circuit.

Ce modificări are Ford Mustang Mach 1?

Sub capotă regăsim o versiune tunată a motorului V8 de 5,0 litri al casei, care dezvoltă 480 CP în locul modeștilor 450 CP ai versiunii standard. Ca și în cazul modelului normal, cuplul este transmis la roțile din spate prin intermediul cutiei de viteze manuale cu șase trepte. Opțional, se poate configura o automată cu zece trepte, nu foarte diferită de cea care și-a început serviciul pe unele modele Transit.

Pentru a nu o lua razna din cauza surprlusului de putere, Mustang Mach 1 dispune de două radiatoare suplimentare, unul pentru sistemul de ungere al motorului și al doilea pentru cel al cutiei de viteze. De asemenea, ținuta de drum a lui Mach 1 a fost îmbunătățită prin folosirea unor bare antiruliu și prinderi mai rigide. În plus, Mustang Mach 1 dispune și de amortizoare adaptive, o direcție mai incisivă și de un sistem de frânare decent.

În plus, pentru cei care doresc să renunțe la beneficiile cutiei automate, Ford oferă opțional un eleron care îmbunătățește forța de apăsare pe puntea spate cu aproape 150%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide