Ford Transit primește cutia automată cu 10 trepte de pe Mustang

Autor: ProMotor 09 iun. 2020 Știri auto

Ford of Europe a anunțat că Ford Transit primește cutia de viteze automată cu 10 trepte care a debutat pe Mustang și Ranger. Noua cutie de viteze va fi disponibilă pe versiunile Transit cu tracțiune spate.

Intră în Galeria FOTO

Noua cutie de viteze automată cu 10 trepte care debutează pe Ford Transit va permite creșterea capacității de remorcare până la 2.800 kg, dar și optimizarea consumului de combustibil. Noua transmisie va fi disponibilă pe mai multe forme de caroserie ale popularului vehicul comercial Ford, printre care furgonetele de livrare a alimentelor, vehiculele pentru situațiile de urgență, autorulotele dar și microbuzele Transit cu 15 și 18 locuri.

Noua opțiune pentru cutia de viteze se va alătura cutiei automate cu șase trepte existente și va putea fi configurată împreună cu motorizarea diesel EcoBlue HDT de 2,0 litri/170 CP. Automata cu șase trepte va putea fi configurată, în continuare, pentru variantele de vehicule mai ușoare, cu tracțiune față.

Ce avantaje aduce cutia automată cu 10 trepte de pe Ford Transit

Noua cutie de viteze cu 10 trepte dispune de funcția Adaptive Shift Scheduling, care îi permite să se adapteze stilului de condus și să schimbe în mod optim treptele de viteză, oferind un nivel sporit de performanță, eficiență a consumului de combustibil și rafinament în orice scenariu de rulare.

Printre cele 20 de tehnologii patentate de Ford în procesul de dezvoltare a noii transmisii automate se numără solenoidul cu acționare directă (Casting-Integrated Direct Action Solenoid – CIDAS), care crește precizia presiunii lichidului de transmisie și reduce timpul de cuplare pentru a furniza schimbări mai rapide și mai line ale treptelor.

Noua transmisie automată cu 10 trepte a fost calibrată special pentru a se potrivi cu caracteristicile și stilurile de condus ale lui Transit și, împreună cu sistemul Start-Stop, reduce semnificativ consumul de combustibil. Proiectată special pentru carosări de tip heavy duty, noua transmisie a beneficiat de peste 6 milioane de kilometri de testare a durabilității în timpul dezvoltării sale, inclusiv mii de kilometri de testare pe piste off-road.

Cutia de viteze automată cu 10 trepte a fost introdusă de Ford în 2018 pe modelul Ranger Raptor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide