Ford Mustang Mach-E Rally debutează cu 480 CP și este pregătit pentru macadam – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 07 sept. 2023 Știri auto

Ford prezintă noul Mustang Mach-E Rally, o versiune specială a Mustangului electric, creată pentru cei ce vor să își scoată mașina pe drumuri nepavate.

Ford a dezvăluit Mustang Mach-E Rally, o ediție specială a SUV-ului electric cu aspect inspirat de mașinile de raliu și o serie de îmbunătățiri ale șasiului, care îi permit să abordeze cu ușurință drumurile nepavate. Vestea cea mai bună este că mașina nu este un concept, ci un vehicul de serie, care poate circula legal pe drumurile publice și care va fi disponibil clienților în 2024.

În urmă cu nu foarte mult timp, Mustang Mach-E Rally era prezentat la Goodwood, sub formă de concept, acoperită cu camuflaj. Acum ajunge în producție, iar Ford dezvălui primele imagini oficiale cu noul model creat pentru distracția pe macadam.

Ford Mustang Mach-E Rally poate fi ușor identificat cu ajutorul părții frontale redesenate, care incorporează lumini suplimentare. Există, de asemenea, și un splitter frontal redesenat și un cârlig de ancorare vopsit cu roșu. Mai observăm și un plafon finisat cu negru, care contrastează cu nuanța galbenă a caroseriei mașinii prezentate, iar în spate regăsim un spoiler de mari dimensiuni, care ne aduce aminte de ultima generație a lui Focus RS. Totul este completat de un set de jante albe, îmbrăcate cu anvelope Michelin CrossClimate2.

Ford Mustang Mach-E Rally – O mașină electrică de raliu pentru stradă

Pe lângă modificările de ordin estetic, Ford s-a ocupat și de partea mecanică, în special de suspensia mașinii. Comparativ cu un Mustang Mach-E GT, versiunea Rally este cu 2 centimetri mai înaltă și folosește arcuri speciale și amortizoare MagneRide. Modelul electric a fost proiectat pentru drumuri cu pietriș și pământ, astfel că inginerii Ford au adăugat protecții pentru cele două motoare electrice. Există, de asemenea, o folie de protecție care acoperă ornamentele ușilor și pasajelor roților, iar apărătoarele de noroi sunt disponibile opțional.

Trenul de rulare electric, pe care împarte cu Mach-E GT, a fost și el revizuit. Ford nu a precizat cifre de putere exacte, dar a spus că mașina va produce cel puțin 480 CP și 880 Nm. SUV-ul electric va beneficia, de asemenea, de un nou mod de rulare, numit RallySport, care este conceput pentru a permite „derapaje mai mari” în off-road, oferind un „răspuns liniar al accelerației” și „amortizare mai agresivă”. Frânele includ discuri față de 385 mm cu etriere Brembo.

Ford nu a dezvăluit prețurile pentru Mustang Mach-E Rally, dar a spus că listele de comenzi se vor deschide la începutul anului 2024, urmând ca primele livrări să urmeze la scurt timp după.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide