Ford prezintă noul E-Tourneo Courier. Modelul complet electric va fi produs la Craiova

Autor: Ionuț Vîlciu 15 mai 2023 Știri auto

Ford a prezentat noul E-Tourneo Courier, un model complet electric, care va fi produs în România la fabrica Ford Otosan din Craiova.

Ford a prezentat noul E‑Tourneo Courier, în Copenhaga, Danemarca, ca parte a evenimentului Bring On Tomorrow Live – unde s-a prezentat noua abordare electrică a companiei. Ford E-Tourneo Courier este un vehicul polivalent cu cinci locuri, cu un design inspirat de cel al SUV-urilor, care oferă spațiu generos pentru pasageri și pentru bagajele lor, totul într-o caroserie compactă.

E‑Tourneo Courier primește și ornamente exterioare mai robuste, care conferă mașinii un plus la capitolul design. Acestea nu doar că fac mașina să arate mai agresiv, dar oferă și protecție suplimentară pentru ieșirile ocazionale de pe asfalt. Partea din față este tipică modelelor electrice și integrează o bară luminoasă cu aspect futurist, pe toată lățimea mașinii și o grilă cromată cu „diamante” Ford.

„Am proiectat E-Tourneo Courier pentru a permite clienților să obțină maximum de polivalență în utilizarea zilnică – indiferent că mașina este încărcată pentru aventură alături de familie sau pentru a căra materialele necesare unei lucrări, cu toate scaunele spate rabatate”, a spus Amko Leenarts, director de design Ford, Europa.

Ford E-Tourneo Courier beneficiază de propulsie 100% electrică

Ford E-Tourneo Courier este echipat cu un motor electric de 136 CP, care beneficiază și de tehnologia One-Pedal, ceea ce face condusul mai simplu, mai ales în oraș, iar șoferii pot alege dintre modurile de conducere Normal, Eco și Slippery.

Vehiculul oferă atât opțiuni de încărcare de 11 kW AC, cât și 100 kW DC. O încărcare obișnuită la AC, de la 10 la 100%, durează 5,7 ore. Software-ul Ford și BlueOval Charge Network facilitează, de asemenea, încărcarea publică, permițând clienților să adauge o autonomie de 87 km în doar 10 minute de la un încărcător rapid de curent continuu și să încarce de la 10-80% în sub 35 de minute, atunci când este nevoie de reîncărcare departe de casă. Deocamdată nu ni se oferă date despre capacitatea bateriei sau despre autonomia mașinii.

Modelul 100% electric este dezvoltat pentru a transporta cinci adulți și bagajele lor, integrând o banchetă spate fracționabilă 60-40 și cu un spațiu pentru bagaje mai mare cu 44% față de vechiul Tourneo Courier. Ocupanții beneficiază, de asemenea, de spațiu îmbunătățit la nivelul umerilor și al capului, precum și de o gamă de opțiuni inteligente pentru depozitare, inclusiv o consolă centrală configurabilă, un portbagaj ascuns și un compartiment de 44 de litri sub capota față.

E-Tourneo Courier va fi produs în fabrica Ford Otosan din Craiova, România, din a doua jumătate a anului 2024, alături de crossover-ul Puma, care va fi oferit într-o versiune complet electrică în 2024.

Noul Tourneo Courier cu motor turbo pe benzină EcoBoost de 125 CP și o cilindree de 1,0 litri intră în producție în 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide