Ford Puma ST: Mașina cu cel mai puternic motor de 1 litru din lume – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 09 sept. 2023 Știri auto

Ford Puma este unul dintre cele mai căutate modele crossover de pe piață. Varianta ST poate fi cumpărată acum și cu cea mai puternică motorizare de 1,0 litri din lume.

Ford Puma a înlocuit, într-un mod sau altul, modelul de clasă mică Fiesta. Cererea pentru modelele SUV și crossover au făcut ca acest model fabricat de Ford la Craiova să câștige foarte multă popularitate. Dacă până acum varianta ST era echipată doar cu motorul de 1,5 litri și 200 CP, moștenit de la Fiesta ST, acum poate fi comandată și cu o unitate de 1,0 litri, care produce 170 CP.

Noul motor de 1 litru este cea mai puternică astfel de unitate din lume și, în combinație cu transmisia automată cu dublu-ambreiaj, permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 7,4 secunde. Este un propulsor mild-hybrid, doar că motorul electric este suficient de puternic pentru a contribuie la puterea totală a sistemului și va compensa pentru turbo lag-ul la turații scăzute.

Designul lui Ford Puma ST va atrage tinerii

La exterior, mașina nu este diferită, comparativ cu un ST echipat cu motorul de 1,5 litri și 200 CP. Totuși, diferențele față de un Ford Puma obișnuit sunt notabile. Bara frontală are un design mai agresiv, cu o grilă complet neagră pe care este așezată inscripția ST finisată cu roșu. Multitudinea de elemente negre contrastează cu nuanța vie de albastru cu care este finisată caroseria. În plus, jantele de 19 inch completează aspectul exterior al mașinii, chiar dacă diametrul mare va influența negativ confortul la rulare.

La interior nu sunt schimbări atât de mari, comparativ cu o variantă obișnuită, dar există scaune Ford Performance, cusături roșii și ornamente ce imită fibra de carbon. Din fericire, practicalitatea nu a fost afectată, dovadă că portbagajul măsoară tot 450 de litri. În plus, Puma beneficiază și de Mega Box, un compartiment din podeaua portbagajului care poate fi umplut cu gheață sau lichide și are un bușon pentru evacuarea rapidă a apei.

Cât despre prețuri, Ford Puma ST 1.0 Mild-Hybrid pornește în România de la suma de 34.800 de euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide