Toyota prezintă noul Century SUV, cel mai scump model al producătorului japonez

Autor: Ionuț Vîlciu 06 sept. 2023 Știri auto

Toyota a dezvăluit SUV-ul Century în Japonia, un model de lux care va fi produs în număr limitat alături de sedanul Century.

Toyota își mărește gama de modele de lux cu un nou model. Noul SUV de top al producătorului japonez vine cu un sistem de propulsie hibrid cu încărcare la priză, loc pentru 4 ocupanți și o caroserie cu un design care ne aduce aminte de designul modelelor Rolls-Royce.

Piața auto evoluează în direcția SUV-urilor, iar Toyota pare că vrea să profite de acest lucru și când vine vorba despre modelele de lux. Producătorul japonez are deja în gamă sedanul de lux Century, un model destinat pieței din Japonia. Acum, în completarea acestuia, Toyota lansează și un SUV care să concureze cu modele precum Bentley Bentayga sau Rolls-Royce Cullinan.

Noul model se numește pur și simplu Century, emblema Phoenix înlocuind toate insignele Toyota. Profilul este inspirat de Rolls-Royce, prezentând o linie a suprafeței vitrate marcată de ornamente cromate și o linie mediană descendentă către spate. Exteriorul este disponibil în 7 nuanțe diferite, 5 dintre ele fiind combinații în două culori. Potrivit celor de la Toyota, caroseria are un „finisaj de oglindă” obținut prin „lustruirea meticuloasă” a suprafețelor vopsite.

Toyota Century SUV este modelul care vrea să concureze cu Bentley și Rolls-Royce

Noul model este disponibil exclusiv cu o configurație cu patru locuri, separată de portbagaj printr-o sticlă laminată transparentă care reduce zgomotul. Scaunele spate au reglaje electrice, sunt încălzite și ventilate și au suporturi extensibile pentru picioare. De asemenea, scaunul pasagerului din față poate fi rabatat pentru a crea cât mai mult loc pentru persoana cea importantă ce călătorește în spate.

Pasagerii din spate au, de asemenea, acces la un set de ecrane de 11,6 inch, un frigider, două comenzi cu ecran tactil asemănătoare smartphone-urilor, iluminare ambientală, o trapă panoramică și un sistem audio sofisticat inspirat de tehnicile de fabricație ale instrumentelor muzicale. În partea din față, afișajul digital cuprinde două afișaje de 12,3 inch, iar materialele premium acoperă fiecare suprafață interioară.

Potrivit Carscoops, noua Toyota Century SUV măsoară 5.205 mm în lungime, 1.990 mm în lățime și este înaltă de 1.805 mm. Mașina are un ampatament lung de 2.950 mm și este construită pe platforma TNGA-K, la fel ca Lexus TX. Sub capotă se află un motor hibrid plug-in V6 de 3,5 litri, care transmite puterea către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze e-CVT. Toyota spune că această configurație produce o putere combinată de 412 CP și că poate parcurge până la 69 de kilometri în regim pur electric.

SUV-ul Century va fi disponibil la dealeri selectați din Japonia, cu vânzări vizate de 30 de unități pe lună. Mașina va fi produsă la uzina din Tahara, iar listele de comenzi sunt deja deschise și primele livrări sunt așteptate în 2023. Prețul începe de la 25.000.000 de yeni, aproximativ 158.166 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide