Cum accelerează Ford Puma ST, cea mai puternică mașină construită în România?

Autor: David Andrei 22 mart. 2021 Știri auto

Ford Puma ST a ajuns pe autobahn-ul german, într-un sector fără limită de viteză. Cum accelerează cea mai puternică mașină construită în România?

GALERIE FOTO

SUV-ul sportiv Ford Puma ST a preluat platforma și motorul de la Fiesta ST. Mașina este pusă în mișcare de o unitate de 1,5 litri pe benzină, care dezvoltă 200 de cai putere și un cuplu maxim de 320 Nm. Modelul accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 220 km/h.

Sunt cifrele oficiale oferite de producător. Dar cum stau lucrurile în viața reală, pe un sector de autobahn fără limită de viteză? Au testat jurnaliștii olandezi de la AutoTopNL.

Ford Puma ST a reușit să ajungă la 100 km/h de pe loc în 7,14 secunde. Iar viteza maximă atinsă pe parcursul testului este de 218 km/h, foarte aproape de cifrele producătorului. Sunt date înregistrate cu ajutorul echipamentelor speciale. Vitezometrul mașinii arată 224 km/h.

În cadrul testului, crossover-ul construit la Craiova parcurge un sfert de milă în 14,99 secunde și are nevoie de 23,56 secunde pentru jumătate de milă. Sunt cifre impresionante pentru un motor turbo de 1,5 litri cu trei cilindri.

Cât costă Ford Puma ST în România?

În România, Ford Puma ST pornește de la 29.250 de euro. Echiparea standard include jante din aliaj de 19 inci și faruri LED. Se regăsesc la bord un instrumentar de bord digital, un sistem audio Bang & Olufsen cu 10 difuzoare și un ecran tactil de 8 inci, prin intermediul căruia șoferul poate control mai multe funcții.

Versiunea de bază primește și scaune Recaro cu logo-ul ST pe spătar. Acestea sunt dotate opțional cu sistem de încălzire. Acestea sunt îmbrăcate într-o combinație de piele și textil.

Clienții Ford pot bifa opțional pachetul Performance, care aduce funcția Launch Control, ca în cazul mașinii testate pe autostradă. Patru moduri de rulare sunt disponibile: Performance, Normal, Sport și Track.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide