Ford Ranger Lightning este pe cale să devină realitate

Autor: Ionuț Vîlciu 17 iul. 2022 Știri auto
Ford Ranger Lightning este pe cale să devină realitate

Ford Ranger Lightning pare a fi din ce în ce mai aproape de a fi dezvăluit. Producătorul mai lasă un indiciu prin numele pe care îl patentează.

Compania americană a patentat recent denumirea pe care viitoarea sa camionetă electrică o va purta. Ranger Lightning ar putea veni ca un nou model pentru anul 2023.

În decursul acestei săptămâni, Ford a patentat în Europa atât numele pentru Ranger Lightning, cât și cel pentru Maverick Lightning. Maverick este o camionetă de dimensiuni mici, cu tracțiune față, destinată mai mult tinerilor cu un stil de viață mai activ.

Deși o înregistrare a unui nume nu servește ca fiind o confirmare a unui nou model, faptul poate fi susținut de comentariile CEO-ului Ford, Jim Farley. În aprilie, el spunea că compania lucrează la un al doilea pick-up electric.

„Deja facem demersurile necesare pentru un nou pick-up cu propulsie electrică care diferă de F150 Lightning”, a declarat Jim Farley.

Ranger Lightning poate fi viitoarea utilitară electrică Ford

Un purtător de cuvânt al companiei Ford a declarat pentru site-ul american Jalopnik că a doua utilitară electrică va fi un model „de generație nouă”, care nu are legătură cu F-150 Lightning.

La acel moment, era de așteptat să se refere la camioneta Ranger, având în vedere că nu va fi pusă în vânzare în Statele Unite ale Americii până anul viitor. Modelul Maverick, mai mic, care derivă dintr-o platformă de turism, este în vânzare de un an. Totuși faptul că Ford a înregistrat ambele denumiri sugerează că își păstrează opțiunile deschise.

Noua platformă a lui Ford Ranger a fost proiectată pentru a susține toate formele de sisteme de propulsie electrificate, de la un sistem mild-hibrid, la un model complet electric.

Între timp, directorii Volkswagen au asigurat că noua lor camionetă Amarok, care este înfrățită cu noul Ranger, este, de asemenea, capabilă de electrificare. Compania spune că „se gândește serios” la un model electric, mai degrabă decât un hibrid plug-in.

Sursa: Drive

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: SRK Designs Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide