Volkswagen prezintă cea de-a doua generație a modelului Amarok

Autor: Marius Vișan 07 iul. 2022 Știri auto

Volkswagen a dezvăluit detalii complete despre cea de-a doua generație a pick-up-ului Amarok.

Camioneta este îngemănată cu noul Ford Ranger, dar echipa de design VW a lucrat pentru a le diferenția pe cele două, oferindu-i lui Amarok 2 faruri standard LED Matrix care se îngustează în partea superioară a aripilor și blocuri optice spate cu o nouă formă. Pentru a elimina orice urmă de îndoială, cuvântul ”AMAROK” este ștanțat pe hayon.

 

Acest nou Amarok este cu siguranță mai plăcut de privit decât generația precedentă

Ampatamentul a crescut cu 173 de mm, ajungând la 3.270 mm, ceea ce, potrivit celor de la Volkswagen, oferă mai mult spațiu, în special pentru pasagerii din spate, dacă optați pentru configurația opțională cu cabină dublă în locul celei standard cu cabină simplă.

Dar lungimea totală a crescut doar cu 96 mm. Echipamentul VW 4-Motion cu tracțiune integrală este standard pe unele piețe, opțional pe altele, și vine în formele de tracțiune integrală selectabilă sau permanentă, precum și cu șase moduri de conducere pentru a-i ajuta pe cliență să navigeze pe terenuri dificile.

Patru motoare diesel, un motor pe benzină și niciun hibrid

Gama de motoare se schimbă puțin în funcție de piață. Motorizările pornesc de la un diesel de 2,0 litri care produce 150 CP, în timp ce alte regiuni gama începe cu o unitate de 170 CP a aceluiași motor, sau cumpărătorii pot trece la un derivat bi-turbo care produce 209 CP.

Opțiunea diesel de top este un V6 de 3,0 litri cu 241 CP sau 250 CP, în funcție de piață, dar cel mai puternic Amarok dintre toate, și singurul motor pe benzină din gamă, este unitatea Ford EcoBoost turbo de 2,3 litri cu patru cilindri care dezvoltă 302 CP.

Unele modele cu specificații mai reduse vor primi o transmisie manuală opțională, dar cei care comandă motoare cu peste 200 de cai vor primi o transmisie automată cu 10 trepte, care înlocuiește transmisia cu opt trepte montată pe vechea generație.

Noul Volkswagen Amarok are ecran tactil de 12 inch și 20 de sisteme de asistență pentru șofer

Cu toate acestea, probabil cea mai mare schimbare față de vechiul Amarok nu este numărul de rapoarte ale transmisiei, ci interiorul îmbunătățit drastic dar și multitudinea sistemelor de siguranță oferite.

Dotările depind de nivelul de echipare: Life, Style, Panamericana și Aventura. Există un instrumentar de bord complet digital și un sistem de infotainment cu ecran de 12 inci pe toate modelele cu specificații medii, plus 20 de noi sisteme de asistență pentru șofer, inclusiv controlul adaptiv al vitezei de croazieră cu recunoașterea semnelor rutiere.

Sursă: Carscoops.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide