Ford Ranger Raptor: Mașina care refuză să stea curată – Prezentare Video

Autor: Ionuț Vîlciu 20 dec. 2022 Știri auto

Ford Ranger în versiune Raptor a ajuns și în fața obiectivelor noastre. Raptor este cea mai capabilă variantă a lui Ranger în teren accidentat.

Inspirat de numele unui dinozaur, Raptor este prădătorul gamei Ford Ranger, fiind cea mai bine pregătită versiune pentru off-road a camionetei.

La exterior, mașina vine cu faruri LED Matrix și o grilă absolut uriașă, cu testul FORD scris mare pe toată lățimea acesteia. În partea inferioară a barei frontale avem proiectoare de ceață cu LED și un scut de protecție metalic, cu o grosime de 2,3 milimetri.

Mașina este mai lată și mai înaltă față de un Ranger normal. Vine echipată cu jante pe 17 inch, care sunt îmbrăcate în anvelope all-terrain, special concepute pentru teren accidentat. Suspensia este și ea gata să înfrunte condițiile vitrege. Pe puntea față, Ranger Raptor are o suspensie de tip dublu braț, iar pe spate are o punte rigidă. În fiecare colț al mașini regăsim amortizoare adaptive de la Fox.

Motorul este unul V6 de 3,0 litri, care produce 288 CP și 491 Nm de cuplu, iar transmisia este una automată cu zece rapoarte.

Ford Ranger Raptor are un interior pe măsura exteriorului

Ford Ranger Raptor oferă un interior bine finisat, mai ales pentru un vehicul care, în esență, este unul utilitar. Există o combinație de materiale moi cu zone ceva mai tari, dar este un interior gândit să fie și rezistent în timp. Scaunele sunt unele profilate ceva mai agresiv, tapițate cu piele și microfibră. Și volanul este unul specific versiunii Raptor, cu piele perforată și inscripții portocalii.

Ecranul central măsoară 15 inch și este orientat în mod portret. Rulează sistemul Sync 4 și are conectivitate cu Apple CarPlay și Android Auto. Tabloul de bord este și el digital și este afișat pe un ecran de 12,3 inch.

Noul Ford Ranger Raptor are un preț de bază de 57.450 de euro fără TVA inclus și vine într-o singură echipare.

VIDEO

Text: Ionuț Vîlciu

Video: Luci Popa

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide