Ford recheamă peste 600.000 de SUV-uri din toată lumea din cauza riscului de incendiu

Autor: Ionuț Vîlciu 25 nov. 2022 Știri auto

Ford recheamă în service 634.000 de SUV-uri din cauza riscurilor de incendiu. Problema ar fi una legată de injectoare defectuoase.

Ford recheamă 634.000 de SUV-uri din întreaga lume din cauza riscurilor de incendiu. Acest lucru pare a fi cauzat de injectoare de combustibil crăpate. Proprietarii sunt nevoiți să-și inspecteze mașinile din cauza acestei probleme, transmite Reuters.

Compania a comunicat că va rechema modelele Bronco Sport și Escape. Sunt vizate modelele 2020-2023, care au motoare de 1,5 litri în trei pistoane. De asemenea, vor fi rechemate și mașini care au trecut deja printr-un astfel de proces în luna aprilie a acestui an din cauza unei probleme la sistemul de ungere al motorului. Se pare că uleiul putea ajunge pe galeria de evacuare, fiind un alt risc de incendiu. Este destul de simplu, uleiul scapă din cauza scurgerii, ajunge pe galeria de evacuare încinsă, iar de aici pot rezulta incidente nefaste. Chiar și aceste vehicule, care au trecut deja printr-o rechemare, vor fi nevoite să treacă din nou prin service-uri pentru noul set de reparații.

Ford explică de ce există acest risc de incendiu

Conform producătorului, atunci când aceste motoare se află în regim de funcționare, un injector defect ar putea face ca benzina sau vaporii de benzină să se acumuleze lângă suprafețe fierbinți, cauzând un incendiu.

Odată ce reparațiile sunt disponibile, dealerii vor actualiza software-ul vehiculului pentru a detecta dacă un injector de combustibil este crăpat. Mașinile vor furniza un mesaj pe tabloul de bord pentru a alerta șoferii.

De asemenea, dealerii vor instala un tub care să dreneze combustibilul din chiulasă departe de suprafețele fierbinți. Vor verifica și dacă există miros excesiv de combustibil emanat de partea superioară a motorului.

Rechemarea acoperă aproximativ 520.000 de vehicule în Statele Unite și aproximativ 114.000 din alte țări. Ford a spus că a primit 54 de rapoarte legate de incendii, inclusiv patru cu injectoare de combustibil crăpate. Alte 13 au fost cauzate de o posibilă scurgere de la un injector de combustibil.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide