Qashqai și Tiguan, pionierii SUV-urilor compacte. Cât costă cele mai accesibile versiuni

Autor: Adrian Somai 25 nov. 2022 Știri auto

Nissan Qashqai și Volkswagen Tiguan sunt două modele care nu mai au nevoie de niciun fel de prezentare, fiind printre cele mai apreciate și mai bine vândute mașini din segmentul SUV-urilor compacte. În plus, ambele modele s-au dovedit a fi extrem de iubite și în rândul șoferilor din România.

Considerate extrem de versatile și foarte bine echipate, cele două modele au prețuri similare pe piața auto din țara noastră. Qashqai în versiunea sa de bază pornește de la sub 29.000 de euro, în timp ce Tiguan are un preț de puțin peste 30.000 de euro. Descoperim în rândurile următoare cu ce vin la pachet versiunile de bază ale celor două modele!

Cât costă cel mai ieftin Nissan Qashqai de pe piață

Visia este cea mai accesibilă versiune a lui Nissan Qashqai, prețurile pornind de la 28.790 de euro, cu toate taxele incluse. Deși vorbim despre o echipare standard de bază, Nissan a introdus pe listă o serie întreagă de dotări demne de luat în seamă: oglinzi exterioare încălzite și reglabile electric, lumini de zi cu LED, faruri automate cu LED, jante din oțel de 17 inci, geamuri electrice, ecran TFT color de 7 inci, frână de parcare electronică, sistem audio DAB cu patru difuzoare, cruise control inteligent, limitator de viteză, comenzi pe volan, port USB, asistență la pornirea din rampă, alertă în caz de pericol de coliziune frontală, sistem de frânare de urgență cu recunoașterea pietonilor și sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere.

Din punct de vedere tehnic, această versiune este echipată cu un sistem mild-hybrid cu motor de 1.3 litri, capabil să dezvolte 138 de cai putere și un cuplu maxim de 240 Nm. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii manuale cu șase trepte. Viteza maximă este de 196 km/h, în timp ce accelerația de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în 10.2 secunde. Consumul mixt în regim WLTP este de 6.4 litri/100 km.

Cel mai accesibil Volkswagen Tiguan

De partea cealaltă, versiunea de bază a lui Volkswagen Tiguan are un preț cu puțin mai bine de 2.000 de euro peste Nissan Qashqai. Este vorba despre VW Tiguan Life, versiune care pornește de la 30.634 de euro, cu toate taxele incluse. Mașina este echipată cu o unitate pe benzină de 1.5 litri, capabilă să dezvolte 150 de cai putere. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii manuale cu șase rapoarte. Viteza maximă este de 202 km/h, iar sprintul de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în 9.3 secunde. În cele din urmă, consumul mixt este de 5.7 litri/100 km.

În echiparea de bază oferită de constructorul german sunt incluse câteva dotări importante, printre care și următoarele: jante din aliaj ușor cu dimensiuni de 17 inci, faruri LED, volan multifuncțional din piele, detector de oboseală, Park Pilot, privacy glass, sistem climatronic cu filtru alergen, Adaptive Cruise Control, asistent activare automată fază lungă, computer de bord Premium, ABS, ESC, asistent pentru menținerea benzii de rulare și Front Assist și Autonomous Emergency Braking.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide