Ford a prezentat noul Focus – VIDEO

Autor: Marius Vișan 14 oct. 2021 Știri auto

Ford a dezvăluit astăzi (14 octombrie) noul Focus. Acesta introduce următoarea generație a tehnologiei Ford SYNC, dar și numeroase alte sisteme avansate de asistență a șoferului.

Este pentru prima dată când Focus primește o opțiune de transmisie automată pentru propulsoarele electrificate, EcoBoost Hybrid cu tehnologie mild-Hybrid de 48 de volți, oferind până la 155 CP.

Cutia de viteze în șapte rapoarte, cu dublu ambreiaj, face ca experienta de conducere să fie mai puțin solicitanta- în special în oraș – completând în același timp performanțele potențate electric ale propulsiei hibrid.

VIDEO

Cu puteri de 125 CP și 155 CP, noua motorizare, EcoBoost Hybrid de 1.0 litri cu tehnologie mild-Hybrid de 48 de volți este disponibilă pe noul Focus și cu o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte, cu un consum de carburant în standard WLTP de la 5,1 l/100 km și emisii de CO2 de la 115 g/km.

Noul Focus oferă și motorul pe benzină EcoBoost de 1,0 litri al Ford cu puteri de 100 CP și 125 CP și o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte. Funcțiile ce includ distribuție variabilă a supapelor (Ti-VCT) și injecția directă de carburant la înaltă presiune, contribuie la eficiența generală și la performanța receptivă.

Pentru șoferii cu drumuri mai lungi, motorul diesel Ford EcoBlue de 1,5 litri este disponibil cu puteri de 95 CP și 120 CP. Ambele versiuni pot fi echipate cu o transmisie manuală cu șase rapoarte, turbocompresor cu inerție redusă și injecție de carburant de înaltă presiune pentru a reduce emisiile și a crește eficiența combustiei.  De asemenea, transmisia automată în 8 trepte este disponibilă pe varianta de 120CP.

Noul Focus ST este propulsat de un motor pe benzină EcoBoost de 2,3 litri

Acesta livrează o putere de 280 CP și un cuplu de 420 Nm susținut de un turbocompresor tehnologie twin-scroll și anti-lag.

O cutie de viteze manuală cu șase trepte este standard, iar tehnologia de schimbare a treptelor sincronizată cu turația este disponibilă atunci când este comandată împreună cu pachetul opțional X pentru schimbări de viteză mai uniforme și mai consistente. De asemenea, este disponibilă o cutie automată cu șapte rapoarte si control prin padele.

În interior, Focus ST prezintă noi scaune ce oferă un nivel ridicat de suport și confort, fie pe pistă, fie în afara ei. Scaunele au primit aprobarea din partea organizației de sănătate a coloanei vertebrale Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) (Campania pentru Spate mai Sănătos).

Clienții din România pot plasa precomenzi pentru noul Focus în rețeaua de dealeri Ford. Prețul de pornire prin Programul Rabla Guvernamental 2021 pentru persoane fizice, este de 15.300 euro cu TVA inclus pentru versiunea Focus Connected 5 uși, 1.0 Benzina 100 CP, cutie manuală. Primele mașini vor sosi în România în februarie 2022.

Intră în GALERIA FOTO

Tehnologie pentru a vă face viața mai ușoară

SYNC 4 este susținut de un nou ecran tactil central de 13,2 inch, cu o interfață intuitivă, ceea ce înseamnă că șoferii sunt mereu la distanță de o atingere sau două de orice aplicație, informație sau control de care au nevoie. Noul ecran tactil încorporează, de asemenea, comenzi pentru funcții precum încălzirea și ventilația.

Recunoașterea vocală avansată permite ocupanților să utilizeze vorbirea naturală în 15 limbi europene, combinând datele de la bord cu căutările pe Internet – activat de FordPass Connect – pentru răspunsuri rapide și precise la comenzi pentru orice, de la divertisment, apeluri telefonice și mesaje text, la climatizare și informații despre vreme.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide