Ford reintră în Formula 1 alături de Red Bull. Constructorul american va fi implicat în producția de motoare

Autor: Ionuț Vîlciu 03 feb. 2023 Știri auto

Red Bull și Ford se vor asocia pentru dezvoltarea viitoarei generații a sistemului de propulsie hibrid pentru monoposturile de F1.

După mai bine de două decenii, Ford revine în Formula 1. Emblematicul constructor auto american și Red Bull Powertrains intră într-un parteneriat tehnic strategic pe termen lung pentru dezvoltarea următoarei generații de sistem de propulsie hibrid care va fi utilizat începând cu sezonul 2026 de Formula 1.

Red Bull Ford Powertrains va furniza sistemul de propulsie hibrid pentru echipele Oracle Red Bull Racing și pentru Scuderia AlphaTauri, din 2026 și până cel puțin în 2030.

„Acesta este începutul unui nou capitol palpitant din povestea Ford în motorsport, care a început când străbunicul meu a câștigat o cursă care a ajutat la înființarea companiei noastre”, a spus Bill Ford, președinte executiv al companiei. „Ford, alături de campionii mondiali Oracle Red Bull Racing, revine în apogeul sportului și aduce îndelunga tradiție Ford în inovare, sustenabilitate și electrificare pe una dintre cele mai vizibile scene ale lumii.”

Ford revine în Formula 1 alături de Red Bull în 2026

Începând din 2023, Ford și Red Bull Powertrains vor lucra la dezvoltarea sistemului de propulsie hibrid, conform cu viitoarele reglementări tehnice, care va include un motor electric de 350 kW și un nou motor cu ardere internă capabil să accepte combustibil alternativ. Noul sistem de propulsie va fi utilizat începând cu sezonul 2026 din Formula 1.

Ford va oferi expertiză tehnică în toate domeniile în care poate adăuga valoare echipei din fruntea Campionatului Mondial. Domeniile care vor fi explorate împreună sunt în dezvoltarea motorului cu ardere internă, a tehnologiei bateriilor și a motoarelor electrice, dar și a software-ul de control al unității centrale a sistemului de propulsie și a sistemelor de analiză digitală.

„Este fantastic faptul că prin acest parteneriat asistăm la revenirea Ford în Formula 1”, a declarat Christian Horner, director și CEO al Oracle Red Bull Racing. „În calitate de producător independent de motoare, a avea capacitatea de a beneficia de experiența unui constructor auto precum Ford, ne poziționează înaintea concurenței”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide