Max Verstappen, cel mai bun pilot al anului 2022 în Formula 1

Autor: Adrian Somai 29 dec. 2022 Știri auto

Campion Mondial la Formula 1, olandezul Max Verstappen a fost votat la mijlocul acestei săptămâni cel mai bun pilot al anului 2022. Juriul a fost format din piloții monoposturilor din Formula 1.

Pe 9 octombrie, Max Verstappen devenea campion mondial pentru a doua oară consecutiv, după ce reușise să se impună în cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei. Dublu campion mondial en titre, Max a încheiat sezonul 2022 al Campionatului Mondial de Formula 1 tot cu o victorie, obținută de 20 noiembrie la Abu Dhabi. În Marele Premiu din Emiratele Arabe Unite, Charles Leclerc a trecut al doilea linia de sosire, adjudecându-și titlul de vicecampion mondial.

La finalul sezonului 2022, Max Verstappen (Red Bull Racing) a devenit campion mondial cu un punctaj total de 454 de puncte, în timp ce pe locul secund s-a clasat, așa cum spuneam și mai devreme, Charles Leclerc de la Ferrari, cu 308 puncte. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Sergio Perez, de la Red Bull Racing, cu 305 puncte. Locul 4 în clasamentul general a fost ocupat de George Russell, de la Mercedes, cu 275 de puncte. În cele din urmă, Top 5 a fost încheiat de Carlos Sainz de la Ferrari, cu 246 de puncte.

Lewis Hamilton s-a abținut de la vot

Nu este pentru prima dată când piloții monoposturilor angrenate în Campionatul Mondial de Formula 1 votează pentru a desemna pilotul anului. Mai exact, este a 5-a oară când acest lucru se întâmplă. De data aceasta, potrivit GPBlog, la vot au participat 19 dintre cei 20 de piloți care au luat startul curselor din acest sezon competițional. Singurul pilot care s-a abținut de la vot a fost britanicul Lewis Hamilton, care a încheiat sezonul chiar pe poziția a 6-a, cu un punctaj total de 240 de puncte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide