Ford și Google au anunțat un parteneriat strategic – VIDEO

Autor: Marius Vișan 02 feb. 2021 Știri auto

Ford și Google își unesc forțele pentru a accelera inovația în industria auto și pentru a reinventa experiența de conectare a vehiculelor.

Cu această ocazie Ford a numit Google Cloud drept furnizorul său principal de servicii cloud. Ca parte din acest parteneriat de 6 ani (și începând din 2023) milioane de vehicule Ford și Lincoln vor folosi sistemul Android, precum și aplicații și servicii Google încorporate.

Prin Google Cloud, Ford plănuiește îmbunătățirea experiențelor cu tehnologii diferențiate și servicii personalizate dar și accelerarea dezvoltării de produse, producției și a gestionării lanțurilor de aprovizionare, inclusiv explorarea folosirii AI pentru instruirea angajaților de pe linia de producție și chiar pentru a crește performanța echipamentelor din fabrici.

VIDEO

De asemenea, se urmărește implementarea modelelor de business bazate pe date, ceea ce va face posibil ca toți clienții Ford să primească, în timp real, notificări despre întreținerea vehiculului sau alerte pentru oferte de reînnoire a vehiculului.

Ford și Google își unesc forțele într-un parteneriat unic

Începând cu 2023, la nivel global, clienții Ford și Lincoln vor beneficia de experiențe digitale cu ajutorul sistemului de operare Android și a serviciilor și aplicațiilor Google încorporate, de la hărți, până la asistență vocală.

Cu ajutorul Google Assistant, șoferii pot fi atenți la drum păstrând, în același timp, ambele mâini pe volan. Google Maps va ajuta șoferii să ajungă la destinație mult mai rapid datorită informațiilor despre traficul în timp real, redirecționarea automată pe drumuri secundare, sugestiile de schimbare bandă și multe altele.

Cu Google Play, șoferii vor avea acces la aplicațiile lor preferate pentru a asculta muzică, podcasturi, audiobook-uri și multe altele. Aceste aplicații sunt optimizate și integrate pentru a fi folosite în vehicul.

Sistemul Android din mașină va permite, de asemenea, dezvoltatorilor Ford și terților să creeze aplicații personalizate și mereu îmbunătățite, pentru o experiență superioară.

“Ne dorim foarte mult să realizăm produse și servicii distincte Ford, a declarat Jim Farley, președinte și CEO Ford. “Această integrare le va permite echipelor noastre să inoveze pentru clienții Ford și Lincoln, oferindu-le, în același timp, acces la serviciile și aplicațiile Google.”

Intră în GALERIA FOTO

Ford și Google au anunțat un parteneriat strategic
Ford și Google au anunțat un parteneriat strategic
Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Ford


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide