Samsung lucrează cu Audi, BMW, Ford și Hyundai pentru a transforma telefonul în cheie digitală

Autor: George Cristea 18 ian. 2021 Știri auto

Samsung a anunțat un parteneriat cu Audi, BMW, Ford și Hyundai pentru a transforma telefonul în cheie digitală. Această facilitate va fi disponibilă încă din vara acestui an.

Intră în Galeria FOTO

Mult mai important, cheia digitală nu va fi disponibilă doar utilizatorilor de telefoane Samsung, ci și celor de iPhone și alte branduri de telefoane. Asta deoarece Samsung face parte dintr-un consorțiu care definește bazele acestui tip de comunicații dintre mașină și dispozitivele mobile. Acesta mai include, pe lângă Apple și alți producători, FiRa Consortium și Car Connectivity Consortium. Utilizatorii vor putea chiar să-și porteze cheia digitală între mai multe telefoane, indiferent de producător sau platformă.

Sistemul de cheie digitală va funcționa fie pe baza sistemului NFC (cum se întâmplă în cazul plăților cu telefonul) fie pe baza protocolului mult mai avansat UWB. Acesta nu este deocamdată suportat de mulți producători auto sau de telefoane, dar permite funcționalități superioare.

Samsung va transforma telefonul în cheie digitală. Cum funcționează noua tehnologie

UWB, sau Ultra-Wideband, este o tehnologie radio digitală cu lăţime mare a benzii şi rază scurtă de acţiune, care se caracterizează printr-o localizare extrem de precisă cu cea mai mare securitate posibilă. Tehnologia UWB va permite localizarea extrem de precisă a mașinii într-o parcare.

Potrivit celor de la Samsung, noua cheie digitală împreună cu tehnologia UWB va permite deschiderea automată a mașinii „când ajungi lângă mașină, nu mai devreme, nu mai târziu”. În cazul folosirii NFC, utilizatorul va trebui să scoată telefonul din buzunar și să-l apropie de mașină, exact ca în cazul unei plăți cu telefonul.

Pentru mașinile care dispun de UWB, telefoanele Samsung compatibile vor oferi o aplicație AR care va permite localizarea mașinii într-o parcare aglomerată.

iPhone 11 și iPhone 12 suportă deja UWB, la fel ca și modelele Galaxy Z Fold 2, Note 20 Ultra și noile S21 Ultra și S21 Plus. Apple va lansa propria versiune a cheii digitale, care va suporta pentru început standardul NFC în cazul lui BMW Seria 5. BMW a anunțat recent că va suporta UWB prin Digital Key Plus, disponibil pe viitorul model electric iX.

sursa: The Verge

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide