Formula 1: Alfa Romeo Racing și-a prezentat monopostul pentru sezonul 2022

Autor: Mihai Morcovescu 28 feb. 2022 Știri auto

Așa cum anunța la începutul lunii, Alfa Romeo Racing și-a prezentat noul monopost C42 după încheierea testelor de la Barcelona. Astfel, echipa elvețiană devine ultima de pe grilă care își dezvăluie materialul de concurs pentru sezonul 2022 al Marelui Circ.

Perechea de piloți este complet nouă în acest an. Aceasta va fi alcătuită din finlandezul Valtteri Bottas și debutantul chinez Guanyu Zhou.

Piloții Alfa Romeo vor fi Valtteri Bottas și Guanyu Zhou

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Monopostul a fost desenat de centrul de design „Centro Stile” al producătorului italian. Acesta a fost modificat în conformitate cu noile reglementări tehnice introduse de FIA în 2022.

În schimb, tema cromatică alcătuită din culorile tradiționale alb și roșu a fost păstrată. Singura deosebire față de versiunea 2021 este că predominant va fi acum roșul. În plus, pentru numele Alfa Romeo a fost folosit un font retro. De asemenea, se disting noile capace ale roților vopsite în alb și roșu și drapelul Italiei pe eleronul posterior.

După cinci sezoane petrecute la Mercedes-AMG F1, Valtteri Bottas i-a luat locul lui Kimi Raikkonen, care s-a retras. Colegul finlandezului va fi debutantul Guanyu Zhou, care a încheiat pe locul 3 sezonul 2021 din Formula 2. Chinezul în înlocuiește pe italianul Antonio Giovinazzi.
Pilot de rezervă Alfa Romeo va fi în acest an polonezul Robert Kubica.

Noul monopost Alfa Romeo C42 va reveni pe circuit cu prilejul celei de-a doua sesiuni de teste din pre-sezon. Acestea vor avea loc la Sakhir (Bahrain), în perioada 10-12 martie. Tot aici va debuta și noul sezonul de Formula 1 în weekend-ul 19-20 martie.

Sursa: Formula 1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo F1


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide