Formula 1: echipa Oracle Red Bull Racing și-a prezentat monopostul pentru sezonul 2022

Autor: Mihai Morcovescu 10 feb. 2022 Știri auto

Echipa de Formula 1 Oracle Red Bull Racing și-a prezentat monopostul cu care Max Verstappen va încerca să-și apere titlul mondial cucerit în 2021. Cel de-al doilea pilot va fi și în acest sezon mexicanul Sergio Perez.

Șeful team-ului austriac, Christian Horner, a declarat că până la debutul competiției monopostul va mai suferi o serie de modificări. Explicația este aceea că echipele vor să țină secret designul noilor monoposturi cât mai mult posibil.

Marele obiectiv în 2022 îl reprezintă apărarea coroanei mondiale în întrecerea piloților. De asemenea, austriecii doresc să detroneze echipa rivală Mercedes-Benz AMG, campioana ultimelor opt sezoane în competiția constructorilor.

Echipa se va numi din acest an Oracle Red Bull Racing

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Întrebat de ce pe monopost apare numărul 1 în loc de 33, cel cu care a concurat până acum, pilotul olandez Max Verstappen a răspuns în glumă că așa arată mai bine. Olandezul a făcut aluzie la titlul cucerit în ultima cursă a sezonului precedent după un duel epic cu britanicul Lewis Hamilton.

Începând din acest sezon, numele oficial al echipei austriece va fi Oracle Red Bull Racing. Compania americană din industria calculatoarelor este partenerul team-ului de F1 de câțiva ani.

Pornind de la titlul mondial cucerit anul trecut de Verstappen, echipa va utiliza și în sezonul 2022 serviciul de cloud oferit de Oracle. „Oracle Cloud ne-a permis să luăm decizii în ziua cursei care l-au ajutat pe Max să câștige titlul mondial în 2021”, a declarat Christian Horner.

Oracle Cloud oferă servicii inclusiv în materie de strategie de cursă bazată pe analiză și pe dezvoltarea optimizată a motoarelor. De asemenea, antrenamentul piloților este bazat pe inteligență artificială și pe învățare automatizată.

Oracle Red Bull Racing este cel de-al doilea team care și-a prezentat monopostul pentru sezonul 2022, după Haas. În cursul zilei de 10 februarie va fi rândul britanicilor de la Aston Martin Racing să-și dezvăluie materialul de concurs.

Sezonul 2022 al Marelui Circ va debuta pe 20 martie, când este programat Marele Premiu al statului Bahrain. Vor urma Grand Prix-urile din Arabia Saudită (27 martie) și cel din Australia (10 aprilie). În anii trecuți, cursa de la Antipozi deschidea în mod tradițional sezonul în F1.

Și în 2022, Red Bull Racing va folosi tot un motor Honda. Acesta, însă, nu va fi furnizat de producătorul nipon, care s-a retras din Formula 1. Motoarele din acest an vor fi etichetate  sub noua divizie Red Bull Powertrains.

Sursa: Autosport

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Red Bull


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide